Yalova Ticaret İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ilgili kurum ve kuruluşların da önerileri doğrultusunda oluşturulan Yalova Yöresel Ürünler Listesi’nde bulunan ürünler için market raflarında yer ayrılacak.
Yalova İl Müdürlüğü, Yalova’nın Yöresel Ürünler Listesi’ni açıkladı. Listede, Dondurma, Yalova Geceleri Kolonyaları, Yalova Sütlüsü, Paşaköy Süt Ürünleri, Yalova Kestane ve Ihlamur Balı,Zeytinyağı, Bitki Çayları, Kazımiye Köyü’nden salatalık, patlıcan, kıvırcık, marul, Kadıköy’den semizotu, Akköy’den bamya ve bezelye ile Şenköy kızılcığı yer alıyor.
Yalova Yöresel Ürünler listesi oluşturuldu. Yalova İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; Yalova’da üretilen bu ürünlerin hızlı tüketim mallarının satışını gerçekleştiren marketlerde raf tahsisinin  yapılması amacı ile  yöresel ürün listesi hazırlandığı belirtildi. Yalova’nın Yöresel Ürün Listesi ile ilgili olarak İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün 31.08.2016 tarih ve 2016/2 sayılı Genelgesi uyarınca; Resmi Gazete’nin 06.08.2016 tarih ve 29793  Sayılı  nüshasında  yayınlanarak yürürlüğe giren Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12. Maddesi doğrultusunda, İl Müdürlüğümüzce; İlimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren esas işletme konusu hızlı tüketim mallarının satışı olan büyük mağaza ve zincir mağazalar ile bayi işletme ve özel yetkili işletmelerce raf tahsisi yapılmak üzere yöresel ürünlerin tespiti amacıyla, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova ve Çiftlikköy Ziraat Odası, Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Tüketici Hakları Derneği’nin önerileri doğrultusunda liste hazırlanmıştır. Yöresel Ürünler Listesi Müdürlüğümüz internet sitesinde yayınlanmıştır” denildi.

Editör: TE Bilişim