2006 yılından beri barajın bu derece düşük su seviyesine gerilemediğinin de altını çizen Kocabaş açıklamasında, "2013 yılı kış döneminde beklenen yağış alınarak, barajımızda daha önceki yıllardan daha fazla doluluk seviyesinde su tutulmuştur. Normal işletme tüketimleri  yapılarak kış mevsimine girilmiştir. Ancak, yıllardır tecrübe edilen barajdaki suyun mevsimlere göre dolup boşalması periyodundaki mevsimsel su miktarı;  bu kış ülkemizin tamamını etkileyen son 50 yılın en kurak mevsiminin yaşanması nedeniyle halen gerçekleşmemiştir. 

Kış mevsiminde olmamıza rağmen mevsim yağışlarının başlamamasına bağlı olarak içme suyu barajımızdaki seviye kritik noktaya ulaşmıştır. En son 2006 yılında da böyle bir durum yaşanmıştır. Şu an barajdaki su seviyemiz 56 m. civarında olup 25 günlük yeterli su rezervimiz kalmıştır. Bu su rezervini daha dikkatli kullanmak durumundayız. 

Önümüzdeki kritik süreçte ilgililerin ve vatandaşlarımızın suyu israf etmeden kullanmalarını bekliyoruz. Bilmeliyiz ki boşa harcanan her su bir başkasının hakkına müdahaledir. Başkalarının bu hizmetten faydalanamamasına sebep olmaktır. Sonsuz bir su kaynağı maalesef yok, şu andaki durumumuz; yağışlar gelene kadar kalan su rezervimizi idareli kullanmayı gerektirmektedir" sözlerine yer verdi. 
Editör: TE Bilişim