1995 yılında kurulan Yeni Yaşam engelliler Derneği 20. Yılında engelli camiasına daha geniş çapta hizmet etmek amacıyla Çınarcık ve Çiftlikköy’de temsilcilik açma çalışmalarını bitirerek Çınarcık Kaktüs Kafe’de temsilcilik tanıtımını yaptı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, "Her birey kendisi için her aile çocuğunun geleceği için daima endişe duyar. Çocuklarımızın istikbalini toplumdan aldığımız değerlerle, değer listemizin en üstüne koyar kendimizin ve çocuğumuzun özürlü olmasını istemeyiz. Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği olarak özürlüye hizmet etmenin ve özürlülük konusundaki meşaleyi Yalova’da ilk tutuşturan gönüllü sivil toplum kuruluşu olmaktan gurur ve sevinç duyuyoruz. Özürlü birey ve ailelerine hizmeti en kısa zamanda, doğru olarak götürmenin gayreti içerisinde hareket ederken toplumu bilinçlendirmek, yaşam kalitesini arttırmak sağlıklı ve huzur içinde olmalarını sağlamak % 12.29 olan özürlü nüfus oranı en aza indirmek için gerekli çalışmaları yapmaktayız" dedi. 

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise derneğin çınarcıktaki faaliyetlerine her zaman destek olacaklarını dile getirerek, "Nerede olursa olsun engellilere yönelik yapılan çalışmaların büyük bir gereklilik olduğunu düşünüyorum. O nedenle de Yeni Yaşam Engelliler Derneğinin ilçemizde açtığı şube ile yapacağı çalışmaları da önemsiyorum. Biz her zaman engellilerin yanında olacağımızı söyledik. Bu sözümüzün arkasındayız. Derneğin engelliler yararına yapacağı her çalışmanın destekçisi olacağız" diye konuştu.

Spastik Çocuklar ve Erişkinler Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan,  Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Cihat Cem Akıncı ve siyasi partilerin temsilcilerinin de katıldığı. toplantı sonunda ortopedik engelli Nimet Büyükyağcı’ya akülü tekerlekli sandalye hediye edildi. Konuşmasında Çınarcık ilçesinde yaşayan engelli vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı sn Avni KURT  derneğin yapacağı bütün faaliyetlerde  destek sözü verdi.

Editör: TE Bilişim