Dünya ormanlarının en büyük tehditlerinden biri orman yangınlarının yaz ayları ile birlikte artış gösterdiğinden hareketle Yalova'nın da bağlı bulunduğuBursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yalova, Bursa, Bilecik illerindeki 80 haberleşme görevlisine Haberleşme ve İletişim Eğitimi verildi. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada yaz ayları ile birlikte orman yangını tehlikesinin çoğaltığına dikkat çekilerek, "Bu tehlike ile başa çıkabilmek için orman yangınlarına erken müdahale kolay söndürülmesini sağlar. Erken müdahale için de, yangının erken haber alınması ve ekiplere erken duyurulması gerekir. Günümüzde, erken haber almak için gelişmiş kamera sistemlerinden yararlanılsa da hala en etkili yöntem Yangın Gözetleme Kulelerindeki insan gücüyle sağlanmaktadır. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü kule görevlilerine sezon öncesi Haberleşme ve İletişim eğitimi verdi. Eğitime Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Yangın Şube Müdürü Fatih Altunordu, Bursa işletme Müdürü Cihat Yıkıcı ve Bursa, Bilecik ve Yalova illerindeki 80  haberleşme görevlisi katıldı" ifadelerine yer verildi.
Erken haber almanın orman yangınlarının önlenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, "Bir kere neyi koruduğumuz önemli, neyi koruyoruz? Ormanları koruyoruz, ormanlar yanmasın diye çaba gösteriyoruz, gayret ediyoruz.
Ormanlar neden önemli? Ormanlar dünyanın akciğerleri, ormanlar havayı temizliyor, suyu temizliyor, erozyonu önlüyor, ormanlar çevreye yeşillik veriyor, ormanlar tozu tutuyor. Bir yerde orman ve su varsa orada hayat vardır. Değerli arkadaşlar sizlerin yaptığı görev kutsal bir görev, bu sene uzmanların yaptığı açıklamalara göre 100 yılın en sıcak senesi olacakmış. Bu neyi ifade ediyor? Orman yangınları açısından en büyük tehlikeler bizi bekliyor demektir. Ama biz elimizden geleni yapacağız, her türlü tedbiri alacağız, dikkatli olacağız. Değerli arkadaşlar size orman yangınlarında 3 E formülünü yeniden hatırlatmak istiyorum. Erken müdahale, Etkili müdahale,  Emniyetli müdahale. Erken haber alma çok önemli, erken müdahale çok önemli  kulelerde çalışan arkadaşlar gözünüz etrafta olacak çok dikkatli olacaksınız ki erken müdahaleyi  yapabilelim" dedi.
Editör: TE Bilişim