2013 yılını değerlendiren Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel Yalova'nın suç oranı az, güvenli ve huzurlu bir il olduğunu söyledi. Bunda Yalova Emniyet Müdürlüğü personelinin ortaya koyduğu özverili çalışmanın büyük yeri olduğuna da değinen Yüksel, "Yalova'yı Türkiye geneliyle mukayese ettiğimizde suçlarla mücadelede oldukça başarılı olduğumuzu söylemek mümkün. Yalova 81 il arasında suç oranı anlamında en altlarda yer alıyor. Bunda en büyük pay Yalova Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın özverisidir. Yine performansa dayalı çalışma sistemini de devreye sokmamız etkili oldu. Bu sistemle arkadaşlarımız kontrollerini daha çok arttırıp, suçla daha etkin mücadeleler ortaya koyuyorlar. Başarılı olan arkadaşlarda ödüllendiriliyorlar. Bunun ciddi faydasını görüyoruz. Suç işleyenler kısa sürede yargı önüne çıkartılıyor" dedi. 

"Suç Oranı Geçen Yıla Oranla %23 Azaldı"

Yalova'da suç oranın geçen yıla oranla 2013 yılında daha düştüğüne değinen Yüksel, "Genelde illerde nüfus arttıkça suç oranında da bir artış meydana gelir. Ancak Yalova'da bu tam tersine. Mala karşı suçlarla mücadeleyi ön planda tutuyoruz. Profesyonel suçlu olanlara yönelik mücadeleyi çok arttırdık. 3'er aylık periyotlarla yapılan kıyaslamalarda, bir önceki 3 aya nazaran suç oranlarında düşüş sağlandı. Aynı 3 aylık periyotu bir önceki yılla kıyasladığımızda ise, onda da %23'lük bir düşüş sağlamışız. Biz suçla mücadeleyi etkin şekilde sürdüreceğiz. Normal rutine dönerseniz bu başarıyı yakalama şansınız yok" diye konuştu.

"Yalova'da 170 Kişiye 1 Polis Düşüyor"

Yalova'nın kişi başına düşen polis oranında da Türkiye'nin en şanslı illerinden birisi olduğuna dikkat çeken Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, "Personel sayısı anlamında Türkiye'nin en iyi illerinden birisiyiz. Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Türkiye'de her 290 kişiye 1 polis düşerken, Yalova'da bu rakam 170 kişiye 1 polis şeklinde olmakta. Yalova bu nedenle tercih edilen bir şehir. Zira ülkenin en güvenli şehirlerinden birisi Yalova'dır. Bu da halkın Yalova'yı tercih etmesinde ki en temel sebeplerden birisi" şeklinde konuştu.

"Denetim Arttıkça Kazalar Azalıyor"

Şehiriçi ve şehirlerarası yollarda ki durumu da özetleyen Yüksel, "Yalova trafik anlamında da yazın kalabalık oluyor. Kışın nispeten daha rahat. Onunla ilgili olarak da mevcut yolların ve otoparkların el verdiği ölçüde trafiği sorunsuz çevirmeye çalışıyoruz. Şehiriçi ve şehirlerarası yollarda ölümlü kazalarda da çok ciddi düşüş yaşandı. Bu yıl birkaç olay dışında neredeyse yok denecek kadar az sayıda olay yaşadık. Kontrol ve denetimler arttıkça bu kazalarda da düşüşler yaşanıyor. Belki ilk zamanda bu insanlara sıkıntı verici geliyor ama sonucu gördüklerinde onlarda faydasına inanıyorlar. Biz zaten önce cezadan ziyade ikazı benimseyen bir sistem sürdürüyoruz. Eğer ikazlarımız sonucunda bir gelişme yaşanmazsa ceza yoluna gidiyoruz" dedi.

"Emniyet Kemeri Alışkanlığı Arttırılacak" 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tüm yurtta olduğu gibi Yalova'da da emniyet kemeri kullanımının arttırılması için çalışma talimatı verdiğini hatırlatan Yüksel, "Emniyet Kemeri takma oranını 2014 yılı sonuna kadar %50, 2015 yılı sonuna kadar ise %70'e çıkartmak istiyoruz. Türkiye genelinde uygulamaya sokulan emniyet kemeri zorunluluğu konusunda da Yalova en başarılı illerden birisi olacaktır" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim