Yalova Sağlık İl Müdürlüğü Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Yalova’da yürüyüş gerçekleştirildi. "Her gün 10.000 adım" temalı yürüyüşe sağlıkçıların yanısıra vatandaşlarda ilgi gösterdi.
Yalova İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği çalışanlarının katılımıyla "Her gün 10.000 adım" temalı yürüyüş etkinliği  Yalova İl Sağlık kompleksi binasının önünden başlayıp Yalova Kent Meydanında sonlandı. Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla gerçekleşen yürüyüş ilgi görürken yapılan açıklamada, "3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri yapılmakta. Her yıl olduğu gibi bu yılda etkinliğimizi gerçekleştirdik. Hareketli yaşam çocukluk çağından itibaren gençlik ve yaşlılığa doğru sürekli yapmamız gereken bir aktivitedir. Yürüyüş en keyifli, en ucuz, en hareketli aktivitedir. Sağlığımızı çok daha sağlıklı bir şekilde koruma altına alırız. İleride meydana gelebilecek hareketsizliğin önüne geçmiş oluruz" denildi
Yürüyüş boyunca öğrenciler ellerinde pankartlar taşırken sağlık çalışanları da vatandaşlara hareketliliğin sağlık üzerindeki önemini anlatmayı ihmal etmediler. 

Editör: TE Bilişim