Bu haftaki yazımı yurdumuza ayırmak istedim.Asya ile Avrupa’nın kesiştiği bu güzel vatanımız.

       Tarih sayfalarına göz gezdirdiğimizde geçmişten günümüze neler yaşanmadı ki?Emperya-list  ülkelerin her türlü ayak oyunlarına rağmen ülkemiz ayakta kalmayı becermiştir.Atatürk gibi lider tarihimizde yerini alarak halkımız ve askerimizle topyekün birlik olarak bu cenneti bizlere armağan etmişlerdir.

     Her taşın altında nice şehitlerimizin emeği ve kanı vardır.Bizler onların emanetlerini gele-cek nesillere aktarma görevimiz olduğunu düşünüyorum.

    Maalesef ülkemizin coğrafyası o ülkenin kaderini tayin eder derler.Çok anlamlı bir söz.Dün-yanın enerji kaynaklarına yakın olmanın ötesinde konumu itibariyle jeopolitik bir öneme sa-hiptir  yurdumuz.

   Özellikle emperyalist ülkelerin dünyada söz sahibi olmak adına ülkemizde her türlü bölücü-lük senaryolarını oynamışlardır.Tarih sahnesinde aktörler değişsede zihniyet hep aynı olmuş-tur.Böl parçala yönet mantığı hep süregelmiştir.Örneğin Yugoslavya’da olduğu gibi.Ülkeyi etnik kimlikleriyle ayrıştırarak beş farklı ülkeye bölünmesine sebep olmuşlardır.

  Doğasıyla.zengin tarihiyle vatanımız hep bir bölünme stratejisi uygulanmaya çalışılmıştır.Bu konuda dikkatli olmakta fayda var.Her ne olursak olalım bu yurt hepimizin.Çerkesiyle,lazıyla hepimiz bir mozağin parçalarıyız adeta.

  Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği şu aşamada sahip çıkmanın önemli olduğu vurgulamakta yarar var.Vatanı için canını vermekten çekinmeyen bir toplumun üyeleriyiz.İnanın Avrupa’da bir tankın üzerine yürüyen bir vatandaşı görmek zordur.

  O yüzden bir olalım ,dir olalım birlik olalım heyecanını yaşayalım ki kimse ülkemizi parçala-mak fikrine kapılmasın.Başka medeniyetlere de örnek olmak adına yapalım.

  Cennetten bir köşe olan bu güzel vatanımızın ebedi olarak yaşamasını istiyorsak bütünlü-ğümüzü bozmadan kardeşçe yaşayacağımız günler adına herkese iyi dileklerimi iletir haftaya başka bir gündemde buluşmak dileğiyle esen kalın…