Yaşanmış bir olaydan sonra herkes bir yorum getirebilirken “Yapacak bir şey yok” deyip yorumsuz kalan bir arkadaşım var. Önceleri pekte dikkatimi çekmeyen bu olağan durumun aslında kabullenme ve diğer gereksiz konuşmaların önüne geçmede ne kadar önemli olduğunu fark ettim.
Neden böyle oldu?
Niye böyle konuşuluyor?
Şimdi oldu mu?

Sorularıyla başlayan boş konuşmalar ve yorumlara hiç gerek yok. İş olmuş bitmiş. İyi ya da kötü bir sonuç ortaya çıkmış, arkadan bir sürü konuşma.
Halbuki işin özü; yapacak bir şey yok.

Asıl konuşulması gereken ise şimdi ne olacak? Bu soruya cevap aramayı beceren ya da tercih edenler önemli kimlik taşıyanlardır. Özellikle de soruya doğru cevabı bulanlar övgüyü hak edenlerdir.

Yalova’da son haftaların siyasi gündemlerinde Yapacak bir şey yok, sözcüğünü unutarak yaşananlar yer alıyor. Ama hiç kimse şimdi ne olacak sorusuyla ilgilenmiyor. Kimsenin öyle bir derdi de yok zaten. Hasbel kader gelenin makamlarda kimileri yedi göbek sülalesinin geleceğini kurtarma derdine düşerken, kimileri bulunduğu makam ve mevkiyi koruma derdinde oluyor.

Doğrusu da yapılıyor

Milletvekilimiz Muharrem İnce’nin Yürüyen Köşk için ortaya koyduğu kaynak önerisi Valimiz tarafından destek bulunca doğrular çözümü ortaya çıkarıyor. Her iki tarafta aynı çözümü düşünüyor belki ama dile getirmek sonucu yaratıyor.

Yalova’nın kültürel varlıklarına sahip çıkmada yaşanan birliktelik Yalova’nın kazancına olacaktır. Bu noktada asıl sürüncemenin Kontrol Kurulları’nın toplantı ve karar aşamalarının gecikmesinden kaynaklandığı da bilinen bir konu. Elbette herkes işini yapıyordur ama bürokrasi hazretlerinin devlet kanalında yürüyen işleri ağırlaştırdığı bir gerçektir.

Dürüstseniz dile getirmelisiniz

İSO Başkanı Tanıl Küçük, NACE kodlamaları ile yaşanan sıkıntılar hakkında “İçime sinmiyor” diyerek bir demeç verdi. Kendi lehine dahi olsa NACE olayının Meclis seçimlerini arap saçına çevireceğini herkes biliyor artık. Aman canım, diyenler sivil toplumun önemini kavrayamamış kişilerdir. İçinde bulunulan şartlarda yapılacak seçimler gerçek bir temsil edilmeyi engelleyecektir. Kişisel itiraz yolunu gösterenler deveye hendek atlatmayı deneyenlerdir. Samimi olmayanlardır ve makamına yapışma derdinde olanlardır.

Gerçeği dile getirmek, asıl olanlardır.