Bu hafta sizlerle üzücü bir haberi paylaşacağım.Aslında yazacağım konumu belirlemiştim.Son anda gelen bir haber bunu yazmama neden olda keşke yazmasaydım.
Okulumuzun öğretmenlerinden Fuat Çelik Hocamızı geçtiğimiz Cuma günü ebediyete uğurladık.Her canlı için ölüm kaçınılmaz bir son olsa da ;her ölüm erken ölüm oluyor.
Fuat abimiz,Öğretmen Yusuf Ziya Okulunda uzun bir süre öğretmenlik yaptı.Bunun yanında son zamanlarında müdür yardımcılığı görevini de başarıyla yerine getirmişti.Gerek öğretmenliğiyle gerekse de çevresiyle kurduğu diyaloglarla örnek bir insandı.Titiz bir kişiliği sahipti.Mükemmeli arayan bir yönü de her zaman ağır basardı.Canımız bir şeylere sıkıldığı zaman kendisiyle fikir alışverişi yapardık.Engin tecrübelerini bizlerden esirgemezdi.En çok da ben bundan yararlanma şansını yakalamıştım.
Aynı zamanda hocamızın sanatsal çalışmaları da vardı.Yalova Musiki Derneğinde koro çalışmalarına katılırdı.Hatta güftesi kendisine ait bir eseri de yayınlamıştı.Kitap okumayı çok severdi.Hatta ‘Mavi Melek’ adlı bir şiir kitabını da geçtiğimiz Eylül ayında internetten yayınlamıştı.Böylesine sanat dolu bir yaşamı da vardı.Hastalığı hiçbir zaman onun ideallerine ket vurmamış gibiydi.Kısa bir süre önce de’Kar Sevdası’ adlı romanını yayınlamıştı.Kitapta manzara Çıldır Gölü meredis köyü kış manzarasını kitabına kapak resmi olarak koymuş memleketine doğru bir yolculuk yapmıştı.
Yazmak emek ister duygu ister çaba ister eline yüreğine sağlık hocam hangi arada yazdın.Bizlere de hep umut aşıladın.Bizlerde bu umudu hep yüreklerimizde taşımaya başlamıştık.
Maalesef bu kanser denen illet yalancı baharı yaşatıyor sonra da sonbaharın yaprakları gibi bir bir yaşamdan bizleri alıyordu.İnsan bazen olanlara inanmak istemiyordu.Hayatın koştur-macası bir kenarda yerini alırken ölüm tüm çıplaklığla sahnede yerini alıyordu.Kelimeler sessizliğe bürünürken kalpler ayrı bir hüzünle atmaya devam ediyordu.
Fuat Hocamızı ebediyete uğurlamanın acısını yaşarken bir nebze de olsa da eserleriyle yaşayacak olması bizlere azda olsa teselli veriyordu.
Böylesine üzüntülü haberleri sizlere vermemek dileğiyle,Fuat Çelik Hocamızın her zaman yanında olan eşine ve çocuklarına sabırlıklar dilerim.Bunun yanında mesai arkadaşlarına onu seven öğrencilerini ve dostlarını da ayrıca sabır dilerim.
Önümüzdeki günler sizlerle güzel haberleri paylaşmak dileğiyle esen kalın…