Bu hafta konumu ilkbahar mevsimine ayırmak istedim.Doğanın kıpırdadığı en güzel mevsim olsa gerek.

Geçtiğimiz günlerde gerek Yalova’da gereksede ülkemizde soğuk bir kış mevsimi yaşadık.Ya-ğan karlar ve soğuk hava bize kışı adeta unutturmadı.Memleketim olan Mersin’e bile 20 yıl aradan sonra bazı ilçelere kar yağdı.

Kar deyip geçmemek lazım.Ne kadar ulaşımı ve hayatımızı güçleştirse de toprağa can oldu.E-riyen karlar barajımızın seviyesini %70 lere kadar çıkmasını sağlayarak susuz kalmamızın önü-ne geçmiş oldu.Gene de suyu idareli kullanmakta fayda var.

Gelelim ilkbaharın ayak sesleri olan cemreler bu hafta itibariyle düşmeye başlayacak.İlkönce havaya bugün düşerek baharı müjdeleyecek.Daha sonra birer hafta arayla suya ve toprağa karışmasıyla kendini bizlere hissettirecek.

En güzel mevsimlerden biri olan bahar;kuşların cıvıldadığı,toprak ananın kıpraştığı ve çiçekle-rin adeta bayram yaptığı bir mevsim.

Yazıyı kaleme aldığım bu pazar günüde,Yalova’mızda bahardan kalma bir gün yaşıyor adeta İnsanlar kendilerini baharın kollarına bırakmışlar.Temiz havanın ve güzelliğin tadını çıkarıyor-lar.Yalova’da bahar bir başkadır der gibi.

Bahar deyip geçmemek lazım.Şairler şiirlerini en güzel bu mevsimde kaleme alırlar.Bu hava-lar insanı başka alemlere götürür.Aşklar dile gelir,aşıklar aşık olduğunu anlarlar.

2017 ilkbaharını karşılayacağımız şu günlerde gerek ülkemizde gerekse de dünyamızda barı-şın egemen olduğu günler dileyerek yazımı noktalıyorum.

İlkbaharın bahar tadıyla yaşanması dileğiyle esen kalın…