Bu hafta sizlere okulumuzu yazmak istedim. İsmi Yalova’nın kurtuluşundan gelen bulunduğu bölgede yöre insanın eğitim ihtiyacına gerek okul öncesi gerekse ilkokul düzeyinde cevap vermeye çalışan güzide bir okul.
Pandemi süreciyle başladığım okulu ancak tanıma şansım oldu. Basın haberlerinde okulun 2015 yılında eğitim ve öğretime açıldığını duymuştum. İlerleyen süreçte okulun ismi sürekli gündeme gelen geldi. Özellikle sanat sokağı haber olunca okulu merak ettim.Bizzat gelerek yakından tanıma şansım oldu. Fiziki şartları oldukça iyi olan okulun sportif ve sanatsal başarılarını duyma şansımız oldu. Okulun en alt bodrum katı çok amaçlı bir yapıya büründüğünü gördüm. Hayran kalmamak elde değil .Neler var derseniz; İşlik Atölyesi, resim, müzik, sinema, spor ve konferans salonları göze çarpıyor. Eğitim boyutu dışında bu tür faaliyetler öğrencinin kendini tanıma ve bireysel başarıların ortaya koyduğu alanlardır.Çocuklarımızın yalnızca bilgi edinmenin dışında becerilerini yansıttığı alanlar bu tür alanlardır. Bu konuda idareci ve öğretmen arkadaşlarımızın yardımıyla güzel bir sanat sokağı okula kazandırılmış.Pandemi koşullarında bu tür çalışmalar işlerlik kazanmadığı için çok kullanılamadı.
Biz çalışanlarda böyle bir okulda okulun misyon ve vizyonunu geliştirme sürecine nasıl bir katkı sağlarız çabası içinde olduk. Geçtiğimiz aylarda Akıl ve Zeka turnuvalarında bir başarı elde ederek Diyarbakır turnuvasına katılma şansını elde ettik. Öğretmen arkadaşlarımızdan, Canan öğretmenim,  Melek Aslan Hocamız,Yıldız Hocamız daha ismini sayamadığım birçok arkadaşımız sınıflarında oyunları çocuklara öğreterek onların becerilerini geliştirdi.Bu sürecin daha sağlıklı işleme konusunda başta müdürümüz Hüseyin TANIR, müdür yardımcılarımız Ferit ve Sevda Hocamız gönül vererek başarıya hep beraber imza atmış olduk.Ne mutlu biz çalışanlara.
Geçtiğimiz haftalarda resim yarışmlarında elde ettiğimiz bireysel başarılarda bizleri sevindirdi. Bunun yanında satranç müsabakalarında Yalova İkinciliği haberleri göğsümüzü kabarttı.Bu başarıda da okulumuz öğretmenlerinden Şah Yusuf ve Adem öğretmenlerimizin arka planda emekleri olduğunu söyleyebiliriz.Bir başarı ancak çalışanların sürece katkı sağlayıp inanmalarıyla olur.Ne kadar aidiyet duygusu artarsa elde edilen veriminde arttığını söyleyebiliriz.
  Okulumuz hakkında sizlere bilgi vererek okulumuzun misyonu ve vizyonunu elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. Haftaya yeni gündemlerde buluşmak dileğiyle sağlıkla kalın…