Sevgili okurlarım. İman her şeyden önce temizliği ister onun içinde abdest ve beden temizliği gerekir. Yaradanımız, Kur’an-ı Kerimin Maide suresi ayet 6’da biz kullarına mealen şöyle emretmektedir. “Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalkacağınız zaman yüzlerinizi dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başınızı meşhedin, ayaklarınızı da topuk kemiklerine kadar yıkayın. Eğer cünüp olursanız temizlenin. Şayet hasta veya yolculuk halinde veya içinizden biri ayak yolundan gelirse yahut kadınlarla cinsel ilişkide bulunursa, bu hallerde su bulamadığınız taktirde temiz bir toprağa yönelin (yani teyemmüm edin), yüzünü ve ellerinizi onunla meşhedin. Allah size herhangi bir güçlük çıkartmak istemez, fakat O, sizi tertemiz kılmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister ki şükredesiniz.”

Şimdi de İbn Cabir’den bir hadis. Cabir B. Abdullah’tan (r.a) rivayet, Allah’ın resulü (s.a.v) şöyle buyurmuştur, “Cennetin anahtarları namaz, namazın anahtarı ise abdesttir.” Kaynak Tırmizi, Taharet 1. “Allah’ım! Nefsime takva (günahlardan sakınma duygusu) ver ve onu her türlü günahtan temizle, sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Onun koruyucusu ve efendisi de sensin.” Kaynak Müslim, Dua 73.

Sevgili okurlarım. Cemaatle namaz kılan bir kimsenin abdesti bozulursa ne yapmalıdır? Hemen gidip abdest almalı gelip imama uyarak namazına devam etmeli, namazın faziletini kaçırmamalı. 
Sevgili okurlarım kişi nasıl ki namaz için abdest alması gerekiyor. Müslüman, Müslüman'ın derdinden anlar bende sayın Fikret hocama hafiften nazımı anlatayım dedim. Allah razı olsun hemen gel senin nazını ben anlarım dedi. İşte insanlık ve de vazife aşkı. 
Sevgili doktor Fikret hocamın mesleğine olan bağlılığı. Allah razı olsun hocamdan mesleğinde başarılar dilerim en içten. Amin.