Sevgili okurlarım. Adalet hakkında Allah’ımız biz kullarına (Enbiya suresi ayet 47)de mealen şöyle emretmektedir, “Biz, kıyamet günü için adalet terazileri kurarız, artık kimseye hiçbir şekilde haksızlık edilmez. Yapılan bir hardal tanesi kadar dahi olsa, onu getirir ortaya koyarız. Hesap görücü olarak biz yeteriz” 
Sevgili peygamberimiz bir hadislerinde biz ümmetine şöyle buyurmaktadır, “Çalıştırdıkları insanlara, ailelerine ve sorumlu oldukları kişilere karşı adaletli davrananlar, Allah katında sınırsız merhamet sahibi Rahmanın yanında nurdan mimberler üzerinde ağırlanacaklar.” (Kaynak Nesai Abadü’l Kudat 1). 
Kul hakkı yemenin hükmü nedir? Kul hakkı nasıl ödenir?
Hz. Peygamber (s.a.s) üzerinde kul hakkı bulunan kişilerin, hak sahibi olan mazlumlardan helallik almalarını öğütlemiştir. Bunun yapılması durumunda hesap gününde haksızlık yapan kişinin salih amellerinin, haksızlığı ölçüde alınarak hak sahibine verileceğini, eğer verilecek salih amel bulunmazsa o zamanda mazlumun günahları zalime yükleneceğini belirtir. (Kaynak Buhari,     Mezalim 19). 
Amin.