Sevgili okurlarım. İnsanoğlu aranızda adaleti tatbik etmekle emrolundum de diye emretmesi adalet hudutlarının genişliğini göstermektedir. Kaynak Şüra suresi ayet 15. Kur’an-ı Kerim, adalet mevzusunu titiz bir şekilde işledi.

Aile hayatında Nisa suresi ayet 3’te mealen insanların birbiriyle görüşüp konuşmasında, En’am suresi ayet 152, hakim huzurunda şehadet esnasında Nisa 135, hep adalet esasına uymak gerektiğini kişilerin zihinlerine iyice yerleştirdi. Nebiyi muhterem (s.a) gelerek Müslümanlar, gerekse Müslümanlarla gayri müslimler arasındaki muamele ve hükümlerinde adaletin en güzel numunelerini verirken, bir yandan da adil insanların nail olacağı ilahi nimetleri sayıp döküyordu.

Sevgili okurlarım. Hiçbir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününün boğucu hengamesinde Arş-ı İlahi’nin gölgesinde ferahlayacak 7 sınıf insanı sayarken, en başta adaletli davranan idareciyi zikrediyordu. Kaynak MSİ, Bk. Buhari, Ezan 36, Zekat 16, Müslim, Zekat 91. Cennet ehlini başlıca 3 gruba ayırdığı bir hadisinde, en başta kudret ve iktidar sahibi olup da, adaletle muamele eden kişileri sayıyordu. Kaynak Müslim, Cennet, 63. Hazreti peygamberimizin islamı getirdiği devirlerde bütün kabileler boğaz boğaza, bıçak bıçağa gelmiş durumdaydı. Mazlum kadar zalimde haklı çıkmak istiyordu. Yüce Allah herkesi suçuna göre yargılasın. Sevgili okurlarım. İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde biz insanları iyi etmek için mesai saati demeden çalışan şu iki hemşire Meral Çeliklidal Gültekin, Nuray Seller, Fuat Zileli Aile Sağlıkta sayın Dr. Ahmet Engin Ferah’ın sağlık melekleri, Allah onlardan razı olsun. Vazifeye devam Hatice Güller kızlar. Amin.