Sevgili okurlarım. Bugünkü yazım Tevbe suresi ayet 66’da mealen Yaradanımız biz kullarına şöyle emretmektedir, “Mazeret ileri sürmeye kalkmayın. İman ettiğinizi söyledikten sonra inkarcılığınızı açığa vurdunuz. İçinizden bir kısmını affetsek de diğer bir kısmını günahta ısrarcı oldukları için azaba uğratacağız” 
Abdullah B. Ömer’in (r.a) anlattığına göre mealen, “Hadis bir adam sevgili peygamberimize gelerek ya Resulallah hizmetçimi işlediği bir suçtan dolayı kaç defa affedeyim” dedi. Allah’ın resulü de (70) defa diye cevap verdi. Her gün (Kaynak Tırmizi, Birr ve Sıla, 31, Ebu Davud, Edeb, 123-124). Dua, Allah’ım rahmetini gerektiren şeyleri, affını, her iyiliği elde etmeyi dilerim Allah’ım. Kandil gecelerine ait özel bir namaz var mıdır. 
Sevgili okurlarım. Hz. Peygamber (s.a.s) bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesini tavsiye etmiştir. (Kaynak tırmizi, Savm, 39) özel bir namaz yoktur. Ancak kişiler kendilerine çeki düzen vermesi için bol bol kaza namazı ve tevbei istiğfar etmeliyiz. Kandilin sabahı oruç tutmak müstahabtır. Zira Hz. Peygamber (s.a.s) Şaban ayının ortasında (yani Beraat Gecesinde) oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim. (Kaynak İbn Mace, İkametü’s-Salat 191). 
Amin.