Sevgili okurlarım. Her şeyin başı temizlik. Yüce Mevla’mız, kuranın (Nur suresi ayet 26’da) biz kullarına mealen şöyle emretmektedir, “Pis şeyler pis olanlar içindir, pis olanlarda pis şeylere layıktır. Temiz şeyler tertemiz olanlar içindir, temiz olanlara da temiz şeyler yakışır. Onlar iftiracıların kendileri hakkında söylediklerinden uzaktırlar; Onlar için bir bağışlanma, değerli bir nasip vardır.”

Ebu Hureyre’den (r.a) rivayet edildiğine göre, Resulallah (s.a.s) şöyle buyurmuştur, “Ümmetimi yahut insanları sıkıntıya düşürmekten korkmasaydım onlara her namaz vaktinde ağızlarını temizlemelerini emrederdim.” (Kaynak Buhari, Cuma, 8).

Dua, Allah’ım günahlarımı kar ve dolu suyu ile yıka.

Sevgili okurlarım. Diş doldurmak, kaplamak veya tel taktırmak abdeste engel olur mu? Tedavi amacı ile diş doldurmak veya kaplamak caizdir. Dolgu, kaplama, tel taktırma, implant yaptırma veya sabit protez, abdest ve guslün sıhhatine engel olmaz.

Ancak çıkarılıp takılabilen / sabit olmayan dişlerin gusül abdesti esnasında ağzı yıkarken (mazmaza) çıkarılması gerekir.

Kişi tedavi yaptırırken abdestli olması şart değildir. Kişi cünüp veya kadınlar adetli de olsa işlem yaptırabilir. Zarurete girer. Amin.