Bu hafta sizlerle aile konusunu işlemek istedim.Toplumun temel taşı olan önemli bir yapı olsa gerek.

      Klasik anlamıyla aile;anne baba ve çocuklardan oluşan küçük topluluğa denir.Bireylerin kendi rızalarıyla birleşerek bu kutsal yapıyı meydana getirirler.

     Anne ve babalar bu yapıda kendilerini ifade ederken birbirlerini tanıma imkanını da yakalarlar.Zamanla oluşum giderek büyür ve çocuklarda bunun bir parçası haline gelirler.

    Bizler birçok şeyi ailemizde öğreniriz.Sofra adabından tutun,nasıl konuşulacağına dair kurallar hep burada öğrenilir.Bazen deriz ya;yürüyüşünden belli ne kadar iyi aile terbiyesi almış.Ailesi onu iyi yetiştirmiş gibi cümleleri sık sık kullanırız.Aileye verdiğimiz değeri ifade eder.

    Günümüzde maalesef bu önemli kurum,giderek parçalanma süreçlerini daha çok yaşar hale geldi.Boşanmış aile tabloları sıradan hale geldi.İlimizde de bu oran oldukça yüksek olduğunu resmi istatistikler açıkladı.Üzülmemek elde değil.

   Toplumumuz neden böyle hale geldi.Sorusunu sormadan edemiyoruz.Değer yargıları çok değişti ondan mı? Yoksa insanlar artık sorumluluk almak mı istemiyor.Ya da Televizyonda yaratılan dizilerle ile gerçek dünya arasındaki farklılıklar mı? Yoksa ülkemizin ekonomik şartlarının getirdiği sıkıntılar mı toplumu böyle bir açmaza sürüklüyor.Soruları çoğaltmak mümkün.

    Ne olursa olsun aile değerlerine sahip çıkmak gerekiyor.En çok da çocuklar bu süreçten etkileniyorlar.Hiçbir suçları olmadığı halde bu olumsuz durumdan paylarını fazlasıyla alıyor-lar.Davranışlarına ister istemez yansıyor.Ömür boyu yaşamlarında bir boşluk bırakıyor.O boş-lukda başkaları tarafından dolduruluyor.

    Ülkemizin sağlıklı bir yapıya kavuşması ancak sağlıklı aileler sayesinde olacağına inanıyo-rum.Bu yüzden buna sahip çıkmak hepimizin görevidir.Özellikle devletimizin aileleri koruya-rak ve eğiterek onlara danışmanlık yaparak bu sürece katkı sağlayacağına inanıyorum.Bunun yanında sivil toplum kuruluşları da katkı sağlayabilirler.

    Mutlu aile mutlu toplumu oluşturacağına inancımla yazımı noktalıyorum. Önümüzdeki günler başka gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın…