Sevgili okurlarım. Allah’ımız Kuranı Kerim’in İhlas suresinde biz kullarına okuyalım ne diyor?
“De ki: O, Allah’tır, tektir. Allah sameddir, doğurmamış ve doğmamıştır. O’nun hiçbir dengi yoktur.” (Kaynak: İhlas suresi ayet 1-4). Abdullah B. Ömer’den (r.a) rivayet edildiğine göre Allah resulü (s.a.v) yatağına yattığı zaman şöyle dua ederdi, 
“Bana yeten, beni barındıran, beni yediren ve içiren, bana iyilik edip iyiliğini arttıran, bana (nimet) verip (nimetlerini) bollaştıran Allah’a hamdolsun. Her şeyin Rabbi, hükümdarı ve ilahı olan Allah’ım! Cehennem ateşinden sana sığınırım.” (Kaynak: Ebu Davud, Edeb, 97-98). “Allah’ım sen yardım istenilensin, güç ve kuvvet ancak Allah ile birlikte vardır.” (Tırmizi, Davud, 94). Allah’ın zaman ve mekandan münezzeh oluşu, O’nun hiçbir şekilde zaman ve mekanla ilişkilendirilmemesi demektir. Zira zaman ve mekan mahluk yani “yaratılmıştır.” Allah ise yaratıcıdır. Dolayısıyla o yaratılmışlara has özelliklerden münezzeh yani uzaktır. “Mekan” varlık ve nesnelerin bulunduğu yerdir. 
Sevgili okurlarım sonuçta bu da mahluk yani yaratılmış bir şeydir. Allah ise her şeyi var eden, yaratandır. (Kaynak: En’am suresi ayet 102). O gökleri ve yeri yoktan var edendir.” (Fatır suresi ayet 1). O halde Allah, her çeşit zaman ve mekan kayıtlarından uzaktır. Allah yar ve yardımcımız olsun. 
Amin.