Sevgili okurlarım, yüce Allah biz kullarına Allah’a imanı Kuranı Kerim’in (Nisa suresi ayet 175)te mealen şöyle buyurmaktadır, “Allah’a iman edip ona sımsıkı sarılanları ise (Allah) kendisinden bir rahmet ve lütfa kavuşturacak ve onları kendisine varan doğru bir yola iletecektir.” Enes B. Malik’ten (r.a) nakilde Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur, “Şu üç haslet kimde bulunursa o kimse imanın tadını alır. Allah ve resulünü her şeyden çok sevmek bir kimseyi yalnızca Allah rızası için sevmek, Allah kendisini küfürden kurtardıktan sonra tekrar ona dönmeyi ateşe atılırcasına korkunç görmek.” (Kaynak müslim, iman 67).
Dua. Ey Rabbimiz! Bizi ve imana bizden önce olan din kardeşlerimizi mağfiret eyle ve kalbimizde müminler için kin haset bırakma. Ey Rabbimiz! Sen çok şefkat ve çok merhamet sahibisin.” (Kaynak haşr suresi ayet 10).
Sevgili okurlarım bir kimse, “Şöyle yaparsam Allah’ı inkar etmiş olayım” veya “dinden çıkmış olayım” derse bunun hükmü nedir? Yemin kastıyla söyledi, yemin etmiş olur, kefareti gerekir. Çünkü sözünde durmamakla küfre razı olmuş demektir. Bu durumda tövbe istiğfar etmesi, iman ve nikahı yenilemesi gerekir. (Kaynak İbn Abidin, Reddü’l-Muhtar, V, 486, 490, 493, VI, 390-391). Allah her şeyin hayırlısını eylesin.  
Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor,  ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.
Amin.