Bu hafta sizlere bayramla ilgili bir şeyler yazmak ve düşüncelerimi paylaşmak istedim.Malum kulağa hoş gelen bir kelime.

Sizler bu yazıyı okuduğunuzda Ramazan Bayramı bitmiş olacak.Hayat kaldığı yerden devam edecek.Müslüman aleminin  dini bir bayramı olup,küslerin barıştığı,kardeşliğin hakim olduğu bir bayram.

Aslında bakarsanız birçok şeye vesile oluyor desek..Her şeyden önce insanların bir araya geldiği,sevinçlerin ve acıların paylaşıldığı ve umutların tazelendiği bir bayram  bu bayram.

 Yaşadığımız Yalova’mıza ve ülkemize baktığımızda o heyecanın kaybolduğunu hissediyor-sunuz.Tatil kavramı ön plana geçiyor.Sonuç bizleri bekleyen trafik kazaları ve ölümler  konu-şuluyor.Neden bu heyecanın kaybolduğunu nasıl anladığımı sorarsanız;mahallemizdeki esnaf arkadaşımızın bayramı unuttuğunu abisinin hatırlatmasıyla kendine geldiğini duyunca öyle bir duyguya kapıldım.

 Çok uzağa gitmeye gerek yok.Oturduğunuz binada bile komşular bayramlaşma nezaketinden uzaklaşıyorsa bir şeylerin giderek kaybolduğunu daya iyi anlıyorsunuz.Sizlerle bu duyguları paylaşınca biran olsun rahatlar gibi oluyorum.Bizi biz yapan ve kültürümüze özgü değerler erozyona uğrayınca hep deriz ya nerde o eski bayramlar.Ben de aynı şeyi söylüyorum.Nerde o eski bayramlar.

  Çocukken elimizde bir poşet kapıları çalmanın heyecanını yaşardık.Şeker neyse de hele para veren oldu mu deme keyfine.Parayı aldık mı doğru bisiklet kiralamaya.Ne güzel günlerdi o günler.Sanki dünyamız bir başka dünya idi.

 Geçenlerde postahaneye giderek bayram için ücretsiz kartlardan aldım.Arkamda bir genç kız onun ne olduğunu sordu.Bir an durakladıktan sonra anlatmaya çalıştım.Demek ki bizler öğrencilerimize değerlerimizi anlatamamışız.Kendimi suçlu hissetmeme neden oldu.

  Biz değilmiyiz?Komşusu aç iken uyayamayan.Yaşadığımız bu Anadolu ‘da farklı kültürleri de barındırsak bu bizim zenginliğimiz diyerek bir olalım,diri olalım ve can olalım.

   Umutların daim olduğu bayramların bayram gibi kutlandığı günlere kavuşmak arzusuyla herkesin bayramını cani gönülden kutlar ilerleyen haftalarda görüşmek arzusuyla esen kalın…