Sevgili okurlarım yüce Mevlam, Nur suresi ayet 38’de mealen şöyle bildirmektedir, “Bütün bunları Allah, kendilerini yaptıklarının en güzeli ile mükafatlandırsın ve lütfundan onlara daha da fazlasını versin diye yaparlar. Allah dilediğini hesapsız olarak rızıklandırır.”
İbn Abbas’ın (r.a) naklettiğine göre sevgili peygamberimiz şöyle buyurmuştur, “Sizden biri yemek yediği zaman, Allah’ım bu yemeği bizim için bereketli eyle ve bize bundan daha hayırlısını yedir” desin. (Kaynak: Ebu Davud, Eşribe 21).
Karınca duası diye bir dua var mıdır? Halk arasında Hz. Süleyman (a.s) döneminde yaşanan kuraklık sırasında bir karıncanın yağmur yağması amacıyla yaptığı dua olduğuna inanılan ve bu sebeple “Karınca Duası” denilen dua, güvenilir hadis kaynaklarında yer almaktadır. Halk arasında yaygın olan bu duanın içeriği, Esma-i Hüsna’nın bir bölümü, Allah Teala’ya yönelik bazı kitaplar ve bereket talebinden ibarettir. 
Sevgili okurlarım, günümüz hayırlı ve bereketli olsun. “Allah’ım! Günahımı bağışla, evimi, yurdumu geniş ve rahat eyle ve rızkımı benim için bereketli eyle.” (Kaynak: İbn Eşi Şeybe, Dua 42).
Amin.