Sevgili okurlarım her şeyin başı besmeledir. Yüce Yaradanımız biz kullarına Hac suresi ayet 35’te mealen şöyle buyurmaktadır, “Onlar, Allah anıldığı zaman kalpleri ürperen, başlarına gelen musibetlere sabreden, namazı dosdoğru kılan ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden Allah yolunda harcayan kimselerdir.”
Sevgili okurlarım, Cabir B. Abdullah’ın (r.a) rivayet ettiğine göre, sevgili rahmet peygamberimiz biz ümmetine şöyle buyurmuştur, “Evine girdiğin zaman besmele çekerek gir ve de kapını kapa. Çünkü şeytan besmeleyle açılan ve de kapanan bir kapıyı açamaz. Besmele çekerek lambanı söndür, (yine) besmele çekerek, enine koyacağın bir tahta parçası ile de olsa bir besmele daha çekerek su kabının ağzını kapat. (Kaynak: Ebu Davud, Eşribe, 22).
Sevgili okurlarım Ebu Hureyre’nin (r.a) bildirdiğine göre Allah’ın resulü mealen şöyle buyurmaktadır, “Aziz ve celal olan Allah’ı anarak başlanmayan her anlamlı söz veya iş, bereketsizdir, sonuçsuzdur.” (İbn Hanbel, 11, 360). 
Sevgili okurlarım biz Hanefi mezhebine göre eti yenen kara hayvanlarının etlerinin helal olması için, usulüne uygun olarak kesilmesi lazım. Oda şudur, besmele çekilmesi lazım.
Dua, Allah’ım! Beni bağışla, bana hidayet nasip eyle, bana rızık ver, beni afiyetle daim eyle, bana merhamet et. (Kaynak: Müslim, Zikir ve Dua, 35). Amin.