Sevgili okurlarım. Yüce Mevla’mız biz kullarına (Fetih suresi ayet 18-19’da) mealen şöyle emretmektedir, “Şüphesiz Allah, ağaç altında sana biat ederlerken inananlardan hoşnut olmuştur. Gönüllerinde olanı bilmiş, onlara huzur, güven duygusu vermiş ve onlara yakın bir fetih ve elde edecekleri birçok ganimetler nasip etmiştir. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”
Sevgili rahmet peygamberimiz biz ümmetine bir hadislerinde Ubade B. Samit (r.a) rivayetle derki, “Bizler bir mecliste otururken Resulullah (s.a.s) şöyle buyurdu, “Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmayacağınıza, hırsızlık yapmayacağınıza, zina etmeyeceğinize, çocuklarınızı öldürmeyeceğinize, iyi işlerde bana karşı gelmeyeceğinize dair bana biat ediniz.” (Kaynak: Buhari,     Ahkam, 49).
Evet sevgili okurlarım, şimdide yazıma (BİDAT) ile başlıyorum. Bidat’ı iyi anlamamız için Allah’ımız biz kullarına (En’am suresi ayet 153’te) şöyle emretmektedir, “İşte bu, benim dosdoğru yolum. Artık ona uyun. Başka yollara uymayın. Yoksa o yollar sizi parça parça edip O’nun yolundan ayırır. İşte size bunları Allah sakınasınız diye emretti.” Cerir B. Abdullah’tan (r.a) nakledildiğine göre, Allah Resulü (s.a.s) biz ümmetine şöyle buyurmuştur, “İslam’da kim güzel bir çığır açarsa ona kendi sevabı ve hiçbir şey eksiltmeksizin daha sonra o doğrultuda amel eden kimselerin sevabının aynısı verilir” inşallah.
Sevgili okurlarım her şeyin başı sağlık, ben de diyorum ki, Diş Hekimi Dr. Abdullah hocamızdan Allah razı olsun. Sükunetle benim önerilerimi dinledi ve de dişlerimi tamir etti. Amin.