Yüce Allah biz kullarına bilgi hakkında Bakara suresi ayet 120’de mealen şöyle buyurmaktadır, “Sen dinlerine uymadıkça ne Yahudiler ve ne de Hristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah’ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.”
Sevgili okurlarım, Allah’ımız Kafirun suresinde mealen şöyle emretmektedir, “De ki: Ey inkarcılar, ben sizin tapmakta olduğunuz şeylere tapmam. Sizde benim taptığıma tapıyor değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim banadır.”
Allah’ın resulü bir hadislerinde Ebu Hureyre’den (r.a) rivayetle Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur, “Aziz ve yüce olan Allah’ın rızası için öğrenilmesi gereken bir ilmi, sırf dünya menfaati elde etmek için öğrenen kimse kıyamet günü cennetin kokusunu (dahi) alamayacaktır.” (Kaynak: Ebu Davud, İlim, 12, İbn Hanbel, 11-338).
Allah’ımız biz kullarına Cuma suresi ayet 5’te mealen, “Tevrat’la yükümlü tutulup da onu taşıyamayanların durumu, koca koca kitaplar taşıyan merkebin durumuna benzer. Allah’ın ayetlerini yalan sayan kavmin misali ne kötü! Allah zalimler topluluğunu doğru yola çıkarmaz.”
Allah kimseyi cahiller topluluğuna dahil etmesin. Amin.