Gökçe Barajı Yalova’nın hayat kaynağı. Yalova’nın adeta serumu. Başka seçeneğimiz yok. Gökçe Barajı’na mahkumuz.

Yeşil Körfez Su Birliği insanlara temiz su vermek için yırtınıyor. Önemli miktarda masraflar yapılıyor. Bir değişik insanlar da baraja gelen dereyi kirletmek için tepiniyor.

Yasak kardeşim yasak. Baraj havzasında kirlilik yaratacak her türlü hareket yasak. Ne yazık ki bu yasağı takan yok. Bu yasağı denetleyen yok.  Gemlik’in Haydariye köyünden doğan Gökçe Barajı’nın tek su kaynağı derenin her iki yanı adeta çöplük olmuş durumda.  Sudüşen Şelalesi’nin etrafı ise  tam evlere şenlik. Dere içinde dere kenarında ne ararsan var. Sudüşen Şelalesinin hemen altında gazinolar mı ararsın çay bahçeleri mi, restauranlar mı?  Dere yatağının etrafını istedikleri gibi düzenleyip genişleyip duruyorlar. Bu tesislerin foseptik suları , bulaşık suları, etraftaki kirliğin suları nereye gidiyor dersiniz. Kirletmiyoruz diyorlarsa açıklasınlar. Ne tedbirler almışlar görelim. Bu pis suları arıtıyorlar mı? Yoksa biriktirip Bursa Büyükşehir Belediyesinden temin ettikleri vidanjörlerle çekip arıtma tesislerine mi götürüyorlar.

Bu bölgeye Yalovalı yetkililer karışamıyor. Çünki Bursa ili sınırları içinde kalıyor. Bursa’dan da ne gelen var nede gören. PİS SULAR NEREYE GİDİYOR….. GÖKÇE BARAJI’na.

 Bence çözüm Gökçe Barajı Havzası tamamiyle Yalova İli kontroluna verilmelidir. Bakın o zaman nasıl temiz kalır. Suyu onlar kullanmadığı için Bursa ilindeki yetkililerin pek de umurunda değil herhalde. Bunu ben demiyorum. Uygulama öyle gösteriyor.  Benim gördüğüm durum budur. Görünen köy kılavuz istemez. Aksini iddaa eden varsa beri gelsin.

Hey yetkililer biz bu suyu içiyoruz. Abdest alıp namaz kılıyoruz. Başka seçeneğimiz de yok.

 Bazı sorumsuz insanlar birkaç saat eğlenecek diye onların pisliklerini biz içmek zorunda değiliz.

Bayram tatilinde çevremizde neler oluyor diye baraj çevresine yaptığım gezide gördüklerim bunlar. Benim gördüklerimin yanı sıra doğasever birçok dostumdan da fotoğraflı uyarılar aldım. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar da zaten olayı ortaya koyuyor.

BİZE BİR ŞEY OLMAZ YA…

Sadece baraj çevresi değil kıyılarımızda boydan boya gördüğüm manzara içler ürpertici. Denizimiz kirli. Bir avuç su alıp bakın bulanıklığı görürsünüz. Haydi diyelim müsilaj kayboldu. Müsilaja sebep olduğu söylenen kirliliğe ne oldu. Bir anda sihirli bir el mi değdi. Tahlile filan gerek yok gözle görebiliyorsunuz. Aman Allahım kirliliğe aldıran yok. Marmara’nın serin sularına Yalova sahillerinden  şöyle bir giriyorlar. Doya doya yüzüp biz güzel de güneşleniyorlar. Kaytazdere’den Armutlu sahillerine kadar aynı manzara.

“Bize bir şey olmaz yüzün gitsin” mantığı bizi korur mu acaba?