Bir haberimiz var bugün. Atatürk Merkez Araştırma Arazisinin bir bölümüne kurulmak istenen Millet Bahçesini yakından ilgilendiren. Derdimiz yapılan güzel işlere karşı çıkmak değil. Derdimiz değerlerimizi korumak için çalışmaktır. Yalova Belediye Meclisinde gündem maddesi olup da alınan bir karar üzerine konunun bir numaralarının düşüncelerini aktarmak yanında duyarlı insanların toplumu aydınlatma adına yaptıkları bir çalışmayı paylaşmaktır yaptığımız.

Bir daha düşünün.

Mecliste çoğunlukta olan 17 kişi.

Ve, n’olur okuyun söylenenleri, yazılanları. Siyaset adına değil.

Yalova adına demiyorum, Ülkemiz adına bir kez okuyun.

Bu bahçe, Yalova’da kivinin Yalova ürünü olmasını sağlamış Hulusi Samancı sayesinde.

Teknik ayrıntılar haber/röportajda var. Oraya girmeyeceğim. Yalovamız ülke kivi üretiminin %50 sini yakalaması bu bahçe sayesinde olmuş.

Ülkemizde kivi üretiminin yaygınlaşması bu bahçe sayesinde olmuş.

Ve bu bahçede yapılan gen çalışmaları sayesinde bu yıl Tarsus bölgesinde 250 bin ton ATA SARISI üzüm hasadı yapılmış.

2012 yılından buradan emekli olmuş ve burada son beş yılını müdür olarak geçirmiş hocamızın anlattıklarını defalarca okuyun.

Burası bir gen bahçesi……

Son Pandemi de tarımın önemi de bir kez daha ortaya çıktı.

İki yıldan önce taşınamaz diyor Hocamız. Hemen taşımaya kalkarsanız, gen bankasını kaybederiz, yapmayın diye yalvarıyor. 80 yıllık bir birikimi yok ederiz. Yapmayın diyor Hocamız. Yeni ürünler meyve vermeye başladı, Ülke tarımına katma değeri yüksek yeni ürünler geliyor, sakın bozulmasın, diyor Emin hocamız.

Siyasetçi değil.

Emin Hoca.

32 yılını bu enstitüye vermiş, son 5 yılında da Müdür olarak.

Ey, meclis üyelerimiz derdim, sizi sorgulamak değil.

Ama çağırın Emin Hocayı, Kivinin atası Hulusi Samancı’yı meclise, bir dinleyin.

Bir tek burasımı kalmış bu iş için. Emlak İştirakler Müdürlüğü’ne sorun Yalova Belediyesi’nin nerede ne yeri var diye. Çok fazlası çıkacak önünüze, yoksa Çevre şehircilik Müdürlüğüne sorun, olmadı Mal Müdürlüğüne sorun, neler çıkacak.

Lütfen…

Burası ülke tarımı adına çok önemli.

Hazine arazilerinin üretime açılması için uğraşan bir Tarım Bakanlığı; Çevre Şehircilik Bakanlığı var. Burası ne lavanta bahçesi ne kiraz bahçesi olacak bir yer değil. Burası ülke tarımının GEN BAHÇESİ. Bizim yok olmamız için ülke tarımının yok olması için uğraşan İsrail’in can düşmanı burası. Burada bizim ülkemize ait yerel tohumlar, burada bizim topraklarımıza, coğrafyamıza uyacak tropik meyve ve sebzelerin çalışmaları var.

Sayın Meclis üyeleri, siz bu vebali yüklenecek, ülkenin tarım geleceği ile oynayacak bilgiye sahip misiniz?

Çocuklarınızın, torunlarınızın başka ülkelerden tarım ürünlerine muhtaç kalmasına razı mısınız?

Cevap evet ise…

Sonunuz hayır olmayacak, bilesiniz…