Bu hafta konu olarak çocuk hakları konusunu ele almak istedim.En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız.

  Çocuk deyip geçmemek lazım.Onlarda toplumun bir bireyi olarak hakları var.Çocuk Hakları Sözleşmesiyle ;iyi bir eğitim alma,barınma,beslenme,giyinme v.b. hakları mevcut.Yaşı 18’den küçük olan her birey çocuk olarak kabul edilip,devletin ve ailenin himayesindedir.

  Çocuklar dünyanın en güzel varlıklarıdır.Asla kalplerinde kin ve öfke barındırmazlar.Geçen-lerde bir haberde gördüm.Yurtdışında bir kız çocuğu soğuk havada montunu çıkarmış.Üşüyen kediye montunu vererek onu ısıtmaya çalışıyor.Ne kadar hoş bir durum.Kendi soğunu unut-muş kediyi ısıtmaya çalışıyor.

  Bazen diyorsunuz;bu dünyayı çocuklar yönetse daha mı adil olur acaba? Diye sormadan e-demiyorsunuz.İnanın dünyamız daha yaşanılacak hale gelir.Çocuklar o temiz kalpleriyle barı-şın habercisi olurlar.Savaşlar asla yaşanmaz.

  Ülkemize baktığımızda çocuklarımızı ne kadar koruyabiliyoruz?Cinsel istismar giderek artan bir suç haline geldi.Onları bu ortamlardan korumak hepimizin görevi aslında.Ne kadar devlet korumaya çalışsa da en büyük görev ailelere düşmektedir.Anne ve babalar çocuklarıyla yakın-dan ilgilenmelerinde fayda var.Onlara mümkün olduğunca hayatta karşılaşabilecek olumsuz durumlar hakkında bilgi vermeleri,onlarla birlikte olmalarının önemi var.

 Çocuklar evin neşesidir.Derler ya altın top diye;boşuna söylememişler.Hatta Hz. Muhammed bir hadisinde’’Çocuk cennet nimetlerinden biridir’’ diyerek çocuklara verilen değeri anlatma-ya çalışmıştır.

  Çocuk Bayramı ilan eden bir ülke var mı bizden başka acaba?Atatürk’ümüzün çocuklara ar-mağanı olan bu bayram ne güzel bir bayram.

  Çocuk ne güzel bir kelime aslında.Çocuk olmak,içimizdeki çocuk hep çocuk olsun diye yazımı noktalarken;çocuklara ve çocuklarımıza sahip çıkmanın bilinciyle her şeyin gönlünüzce dile-rim.

 Önümüzdeki hafta yeni gündemlerde buluşmak dileğiyle esen kalın…