Kısa bir süre önce kurucu il başkanlığı görevinden ayrılarak milletvekili aday adayı olan Mehmet Demirhan’ın ardından İmran Sercan Sertaşar da adaylık müracaatını gerçekleşti. 1993 doğumlu genç milletvekili aday adayı Sertaşar, evraklarını İl Başkanı İbrahim Çabuk ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Akbay’a teslim etti. Partilerine gösterilen ilgiye teşekkür eden DEVA Partisi Yalova İl Başkanı İbrahim Çabuk, “Adaylık müracaatlarımızın başlamasının ardından gördüğümüz ilgi önümüzdeki seçim açısından bizleri umutlandırıyor. Genç ve başarılı arkadaşımıza da çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz. Kendisi ve partimiz için hayırlısı olsun” dedi.

İmran Sercan Sertaşar kimdir?

1993 yılında Sivas’ta doğan ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşaat ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölümü mezunu olan İmran Sercan Sertaşar, Yalova’daki çeşitli tersanelerde çalışmasının ardından kendi şirketini kurarak çalışmalarını yürütüyor.

Evli olan İmran Sercan Sertaşar, ileri seviyede İngilizce biliyor.

Erol Yezer’de adaylık başvurusunu yaptı

DEVA Partisi’nde Erol Yezer, milletvekili aday adayı oldu. Yezer, başvuru dilekçesini İl Başkanı İbrahim Çabuk’a teslim etti. Adaylık başvuru sürecinin devam ettiği DEVA Partisi’nde Yalova İl Başkanlığı’na başvurular sürüyor. Erol Yezer de başvuru dilekçesini DEVA Partisi Yalova İl Başkanı İbrahim Çabuk’a sundu. İl Başkanı Çabuk, Yezer’e başarılar diledi.

Erol Yezer kimdir?

1961 Ankara doğumlu olan Erol Yezer, 1986 yılında başladığı çalışma hayatında satış ve pazarlama konusunda hizmet verdi. 2000 yılında emekli olan Erol Yezer, evli ve bir kız çocuk babasıdır.

DEVA’da 3 başvuru daha

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nde 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesinde milletvekili aday adaylığı başvuruları yoğun bir şekilde sürüyor. Son olarak Merkez İlçe Teşkilatlarından Muhammed Yunus Büyükyıldız, Alperen Yıldız ve Çınarcık Teşkilatından Özlem Tavşan milletvekilliği aday adaylığı için dosyalarını İl Başkanı İbrahim Çabuk’a teslim etti. DEVA Partisi’nde bugün itibarıyla milletvekili aday adayı sayısı 7’ye yükselmiş oldu. İl Başkanı İbrahim Çabuk 18 Mart Şehitleri Anma günü dolayısıyla kısa bir konuşma gerçekleştirmesinin ardından milletvekilli aday adaylığına başvuran herkese başarılar diledi. Çabuk, “Böyle genç arkadaşlarımızı burada görmek bizleri onurlandırıyor” dedi. Partinin en genç adayı olan Alperen Yıldız, hizmet aşkını gençlik, dinamizm ve heyecanla harmanladığını kaydetti. Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kutlu yürüyüşe çıkarken önce ülkemiz önce milletimiz dedik ve bu anlayışla siyasi kimliğimize yön verdik. Bizler sadece burada aday adayı olmaktan öteye tarihi bir misyon ve sorumluluk üstlenmekteyiz. Cumhuriyetimizin kurucu lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün deyimiyle "bütün ümidim gençliktedir" cümlesini şiar edinerek yola çıkmış bulunmaktayız. Bundan ötürüdür ki bu cennet vatanı karanlıktan aydınlığa çıkaracak olan yine bu ülkenin yegane umudu biz gençler olacağız. Çünkü bu ülkenin gençliğine ve gençlerine sahip çıkmanın aynı zamanda ülkenin geleceğine ve istikbaline sahip çıkmak olduğunu iyi biliyoruz. biz gençler inanıyoruz ki bu ülkenim umutsuz kalplerini yarınlara yeniden umutla baktıracağız, fabrikalarının bacalarını yeniden tüttüreceğiz. Bu cennet ülkenin çorak topraklarını yeniden yeşerteceğiz. Genel başkanımız sayın alı babacanın önderliğinde ileri, çağdaş, liyakat ve hukukun üstünlüğünü önceleyen siyasi anlayış ile demokrasi ve atılım partisinden şahsımın 28. dönem Yalova milletvekilliği aday adaylığımı ilan etmiş bulunmaktayım. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum.” Seçimlerin hayırlı olmasını temenni eden Muhammed Yunus Büyükyıldız, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutlayarak sözlerine başladı. Büyükyıldız, “3 yıldır Demokrasi ve Atılım Partisi’nde görev almaktayım. Yöneticiliğini gurur ile yaptığımız partimizin Bugün milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu aynı gurur ile gerçekleştiriyorum. İlimize ve ülkemize 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Başvurusunu gerçekleştiren Özlem Tavşan ise 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diledi.

DEVA listelerine yoğun ilgi (2)DEVA listelerine yoğun ilgi (3)DEVA listelerine yoğun ilgi (1)

Editör: Uğur TEZCAN