Sevgili okurlarım. Din, akıl sahiplerini kendi irade ve arzularıyla hayırlı olan şeylere sevk eden ilahi bir kanundur. Bununla birlikte din sadece vicdanlarda yaşanacak bir düşünce değil, hayatımızın her alanında canlı bir şekilde sonuçları görülecek, hayatı şekillendirecek bir sistemdir. 
Yüce dinimiz İslam, Rabbimiz tarafından, peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed (s.a.v) aracılığı ile tüm insanlığa gönderilen son ilahi dindir. Yüce dinimiz İslam bizlerden, Rabbimize itaatkar bir kul olmamızı, insanlara ve tüm mahlukata karşı iyi davranışlar sergilememizi ister. Bunun için en güzel örnek olan sevgililer sevgilisi peygamberimizi rehber olarak takdim eder.
Resul-i Ekrem (s.a.v) Rabbimizin razı olacağı bir hayat yaşamış, ümmetinin de aynı şekilde bir hayat yaşamasını öğütlemiştir. Ashabını en güzel öğütlerle eğiten sevgili rahmet peygamberi efendimiz, ümmetine iki rehber bırakmış ve bu hususta şöyle buyurmuştur. 
Size iki şey bırakıyorum, onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmayacaksınız. Bunlar, “Allah’ın kitabı ve peygamberinin sünnetidir.” Sevgili peygamber efendimizin nasihatlerini can kulağı ile dinleyen Müslümanlar, büyük bir İslam medeniyeti kurmuştur. Bu eşsiz medeniyetin temsilcileri de nebevi nasihati hayatlarının merkezine alarak kalp kırmadan, gönül incitmeden ve yaratılanı yaratandan ötürü severek gönüller kazanmışlar. 
Sevgili okurlarım din, Allah’ın dini olan İslam dinini tebliğ etmişlerdir. Devamı nasipse haftaya. Geçmiş Kurban bayramınız kutlu olsun nice sağlıklı bayramlara. Amin.