7 yılda 7 kıtadaki 84 ülkeyi ziyaret etmeyi planlayan Genç, geçen Eylül ayında başladığı bisikletle dünya turu kapsamında bugün başkent Stockholm'deki Spor Müzesi'nde basın toplantısı düzenledi. Bu alanda dünya rekorunun sahibi olan Alaistir Humpherys'i geride bırakmak istediğini söyleyen Genç, 2010 senesinde Ankara'dan bisikletle Japonya'ya bir seyahat gerçekleştirdiğini ifade etti. Bisikletle dünya turu projesini hayata geçirmeden önce restoran sahibi olduğunu söyleyen Genç, "İlk iş olarak restoranımı sattım. O parayla Japonya turunu gerçekleştirdim. Türkiye'de bisikletin bir toplum aracı olduğunu göstermek istiyordum" dedi.

Bisikletle her yere gidilebileceğini ispatlamak istediğini belirten Genç, "Onun için bu projenin adı 'Doğa için Pedalla'. Bu, dünyanın ve Türkiye'nin geleceğidir. 7 sene sürecek turun çok zor etapları var. Yol anılarımı ve fotoğraflarımı kişisel internet sitemde paylaşıyorum" diye konuştu.

Projenin, 7 sene gibi çok uzun bir periyodu kapsadığını vurgulayan Gürkan Genç, "Dolayısıyla bir sponsor bulmam gerekiyordu. Ana sponsorum Atılım Üniversitesi oldu. Bu projeye tam destek veriyor. İnternet sayfamı ziyaret edenlere iki ayda bir bisiklet hediye ediyorum" dedi.

Genç tura çıktığı bisikletin yüzde 80'inin Türk malı, diğer parçaların ise farklı ülkelerden olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilişim