Güney Kore’nin Suwon kenti ziyareti sırasında Seoha ve Sevim Gögez Ortaokulunun kardeş okul olmasına vesile olan Başkan Salman, Okul Müdürü Lee Byeong Tun, İngilizce Öğretmeni Kim Nam Young ile birlikte okulun 3 öğrencisini Yalova’da ağırladı. Teşekkür ziyareti için Başkan Salman’ın makamına kardeş okul Sevim Gögez Ortaokulu Müdürü Hayriye İnan ve öğretmenler ile gelen öğrencilerin samimi ve içten davranışları Başkan Salman’ı duygulandırdı.

“Yalova Halkı Adına Teşekkür Ediyorum”

Ziyaret sırasında öğrencilerin kaleme aldığı mektupları tercüman aracılığıyla dinleyen Başkan Salman, öğrencilere içten, sıcak ve samimi duygularından dolayı Yalova halkı adına teşekkür etti. Suwon’lu öğrencileri ve öğretmenleri Yalova’da ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu belirten Başkan Salman; “Sizlerin Türk halkına göstermiş olduğunuz sevgi, saygıdan dolayı çok duygulandım. Aramızda kilometreler olsa dahi bu bağ yıllardan bu yana devam ediyor ve devam edecek. Sizleri Türkiye’ye göstermiş olduğunuz sevgiyi ve saygıyı yeni nesillere de aktarmanız ve bunu yaşatmanızdan dolayı takdir ediyorum. Güney Kore’de 70 yaşındaki bir vatandaş Türkler için ne düşünüyorsa, 7 yaşındaki bir çocukta aynı duyguları düşünüyor” dedi.

“Aramızda Büyük Kardeşlik Bağı Var”

Suwon ile Yalova arasında bir bağ olduğunu belirten Başkan Salman; “ Suwon ile Yalova arasında yıllardan bu yana bir büyük kardeşlik bağı bulunmakta. Bu bağ iki şehirde bulunan Seoha ve Sevim Gögez Ortaokulunun kardeş okul olmasıyla daha da çok pekişti. Bu kardeşlik bağına vesile olmak ve katkı sağlamaktan memnunluk duyuyorum” dedi.

Lee Byeong, “Seçim Yaparken Zorlandık”

Yalova’da en iyi şekilde ağırlandıklarını belirten Suwon Seoha Ortaokulu Müdürü Lee Byeong Tun; “Suwon’a gelip okulumuzu eşinizle ziyaret ettiğinizde öğrencilerimizin hepsi sizin samimi ve içten davranışınıza hayran kalmıştı. Tabi bunda ki en büyük etken öncelikle Türkiye’den gelmenizin büyük bir etkisi vardı. Açıkçası buraya bütün öğrencilerimiz gelmek istedi. Ama bizim 3 tane seçme hakkımız vardı. Seçim yaparken oldukça zorlandık. Bunu sizi ziyaretimizde öğrencilerimizin size nasıl sarıldığından anlayabilirsiniz. Bizleri burada ağırladığınız için başta size ve kardeş okulumuzun tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim