Amatör fotoğrafçı Cemil Seyis’in “Midnight Playground” adlı fotoğrafı; Sony firmasının düzenlediği  ‘Sony World Photography Awards 2013’ yarışmasının Open-Açık kategorisinde finale kalan 10 fotoğraftan birisi oldu.

Yaz aylarında sık sık geldiği Yalova’da bir çok fotoğraf çektiğini belirten Cemil Seyis, “170 ülkeden 122 bin fotoğrafın katıldığı Sony Dünya Fotoğrafçılık Ödülleri yarışmasında Çiftlikköy sahilinde çektiğim ve Midnight Playground adıyla yarışmaya katıldığım fotoğraf; önce favoriler arasında gösterildi.Ardından 5 Şubat 2013’te Açık Yarışma – Düşük Işık” kategorisinde finale kalan 10 fotoğraf arasına seçildi. Bu fotoğraf tüm yarışma kapsamında Türkiye’den finale devam şansı olan tek çalışmadır. Şu anda Sony firmasının internet sitesinde finale kalan fotoğraflar yayınlanıyor. Yarışmada profesyonel, açık ve genç kategorilerinde değerlendirme yapılıyor. Kategori bazında finaller 19 Mart’ta yapılacak. Yarışma 26 Nisan’da yapılacak finale son bulacak.Türkiye’yi, 170 ülkenin katıldığı bu uluslararası yarışmada Yalova fotoğrafıyla finale taşımaktan dolayı son derece mutluyum” dedi.

Hobi olarak başladığı fotoğrafçılığı, gittikçe artan bir ilgi ve tutkuya dönüşmüş bir biçimde sürdürdüğünü belirten Cemil Seyis; ışığın iki boyutlu düzleme estetik bir şekilde izdüşürülmesi konusunda kendisini sürekli  geliştirdiğini de sözlerine ekledi.

Finalistleri açıklayan listeye seçilen çalışmalar 26 Nisan – 12 Mayıs tarihleri arasındaki 2013 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Sergisi kapsamında Londra’nın tarihi mekanlarından Somerset House’da sergilenecek. Bu fotoğraflar ayrıca Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri Kitabı 2013 baskısında yayınlanacak. Finale listesine giremeyen ancak “Açık Yarışma” kapsamında övgüye layık görülen eserlerin yer aldığı “Commended” listede de 4 Türk fotoğrafçısına ait toplam 5 eser yer alma başarısı gösterdi.

Editör: TE Bilişim