Miss Asia Pacific World yarışmasında Give Your Heart a Break şarkısını söyleyerek en yetenekli güzel (Miss Best Talent) seçilen Yalovalı Ecem Uzgör, şimdi hazırlandığı The Face of Europe yarışmasına “Yalova’nın Yüzü” olarak katılıyor. Yalovalı güzeller güzeli 22 yaşındaki Ecem, Yalova Gazetesi’ne verdiği röportajda kısacık zaman dilimine sığan heyecan dolu hayat öyküsünü anlattı.

Miss Best Talent olduğunda salonda 2 Türk vardı

Kimseden habersiz Yalova’nın Yüzü olarak dünya arenasında boy gösteren Ecem’in en büyük hayali, O2’de bir konser vermek. Ecem, “Kendimi büyük bir sahnede kendi albümümden şarkılar söylerken hayal ediyorum.  Londra’daki en büyük arena olan O2 da bir konser vermeyi çok isterdim” diyor. Londra’da ülkemizi ve Yalova’yı temsil eden, Victoria’s Secret kanatlarıyla podyumlarda  boy gösteren Ecem Uzgör yurt dışında oldukça popüler ve başarısını sürdürerek kısa zamanda adını her yere yazdırmaya kararlı görünüyor.

En büyük hayali ne?

Matematik öğretmeni olmak istedi , İngilizce kazandı, Bursa Uludağ Üniversitesinde bir yıl okuduktan sonra okulu dondurup yeniden sınavlara girdi. Londra da Roehampton Üniversitesinde İngilizce öğretmenliğini yüksek bir puan alarak burslu kazanan Uzgör  Londra ‘da en çok hayalini kurduğu mesleği yani şarkı söylemek için çalışmalara başlamışken manken oldu. dünyanın bir çok ülkesinden  teklifler gelirken o önce eğitimim diyor. Ama hayalinden de vazgeçmiyor. Ecem’in en büyük  hayali ise “Kendimi büyük bir sahnede kendi albümümden şarkılar söylerken hayal ediyorum.  Londra’daki en büyük arena olan O2 da bir konser vermeyi çok isterdim.”

Ecem kimseden habersiz Yalova’nın yüzü oldu. Miss Asia Pacific World yarışmasında Yalova’nın yüzü olarak en yetenekli güzel seçildi. Yanında kimse yoktu. Kendine çok güveniyordu. Kore’ deki konsolosluğa gitti oradaki çalışan Türk’leri davet etti. Sonuçlar okunurken ismimin geçmesi ile  koskoca salonda konsolosluktan gelen 2 iki kişinin çığlıkları duyuldu. Ecem’in sevincini paylaşan iki Türk tüm salona bedelcesine sevinmiş.

Ecem Uzgör bakalım kendisini nasıl anlatıyor?

Muhabirimiz Özgür Yıldız sordu Ecem Uzgör cevapladı.

 

Ö.Y    Ecem  öncelikle bize kendini anlatırmısın ?

E.U    22  yaşındayım. Londra da Roehampton Üniversitesinde İngilizce öğretmenliği okuyorum. 2. sınıfı yeni bitirdim. Hobilerim: keman çalmak, şarkı söylemek, tenis oynamak ve çizim yapmaktır. Keman çalmaya 11 yaşında başladım. Çeşitli orkestra ve organizasyonlarda şarki söyledim, enstrüman çaldım. RnB ve Pop müziğe karsı büyük ilgim var. Müzik kariyeri yapmak çok küçük yastan beri benim en büyük hayalim. Sanata büyük ilgim var. İçinde yaratıcılık olan ve bana ilham veren şeyler hep ilgimi çekmiştir. Karakalem çalışmalarım 1 yıl sureyle her ay bir internet dergisinde yayınlandı. Çalışmalarımla doldurmaktan evimin duvarlarında bos yer kalmadı, fakat ailem bundan oldukça memnun.

 

Ö.Y    Roehampton Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği okuyan Ecem Uzgör’ü güzellik yarışmasına iten neydi?

E.U    Benim Londra ya gelmekteki amacım yabancı dil üzerine üniversitede iyi bir eğitim almak ve müzik ile yakından ilgilenebilmekti. Yaklaşık 1 yıl önce, Amerika da Elite Model da çalışan birisinden modellik üzerine çeşitli tavsiyeler aldım ve bana bu is için uygun olduğumu söyledi. Ancak, Londra’daki eğitimimi tamamlamam gerektiği için gidemedim, Londra da modellik kariyeri yapmaya karar verdim. Bu sure içinde pek çok fotoğraf çekimi ve defilede mankenlik yaptım. Bunların içinde, gecen haftalarda yapılan 3 gün suren Pakistan Fashion Week de var. Miss Asia Pacific World yarışmasını internette gördüm ve başvurdum. Ayrıca yarışmanın sadece güzellik değil ayni zamanda bir yetenek yarışması olması ve Kore’yi gezebilmek, ilgimi en çok çeken özellikleriydi. Yarisma ya Londra dan katilacagim için geleneksel kiyafetimi ailem Turkiye den göndermek zorunda kaldi ve cok kisitli bir suremiz vardi. Neyse ki yarismayla ilgili hersey yolunda gitti.

 

Ö.Y  2008 yılında da “Miller Music Factory” adlı şarkı yarışmasında 3’üncü oldunuz. Bütün bu başarılar sizi nasıl bir serüvene sürükledi?

E.U Miller Music Factory sarki yarismasi esnasinda 5 gun suren bir workshop yapildi, Unlu isimlerin menajerleri (mor ve ötesi, manga) yarışmacılara müzik piyasasından ve bu piyasada nasıl ayakta durabileceğimizden ayrıntılı şekilde bahsettiler. Yarışmanın sunucuları Ayşe Ozyilmazel ve Yunus Günce’ydi. Hafta sonu sahne aldıktan sonra, pek çok önemli gruptan ve sanatçıdan teklif aldım. Fakat bu fırsatları diğer yarışmacılar kadar iyi şekilde değerlendiremediğimi düşünüyorum. Çünkü çoğu yarışmacı çoktan müzik kariyerine başlamışken, içlerinde en genç yarışmacı bendim ve eğitimimi tamamlamak üzere Bursa ya dönmem gerekti. Genç yaşımdan dolay, müzik ve eğitim arasında secim yapmam gerekti. Bu durumun beni Londra da müzik le ilgilenmeye yönlendiren nedenlerden olduğunu düşünüyorum.

 

Ö.Y     Küçük yaştan beri keman çalan ve şarkı söyleyen Uzgör’ün en büyük hayali ve bu yoldaki en büyük destekçisi kimdir?

E.U     En buyuk hayalim basarili bir müzik kariyerine sahip olmak ve çok büyük konserler vermektir. Sertab Erener ve Hadise gibi pek çok yetenekli sanatçı tarafından keşfedilmek de beni çok mutlu eder. Benim müzik yolundaki en büyük destekçilerim ailem ve dostlarım oldu. Özellikle ailem, benim her konuda gelişimimle yakından ilgilendiler. İlk enstrümanımı almam konusunda olsun, yurtdışına çıkmam konusunda olsun, modelliğe başlamam konusunda olsun pek çok şeyde beni sonuna kadar desteklediler. Çeşitli alanlarda uzun yol kat etmemi sağlayan en büyük etkenlerden biri ailemin hep yanımda yer almasıdır. Ben, dost olabilecek nitelikte dürüst insanların dünyada çok az olduğuna inanırım ve böyle dostlara sahip olduğum için kendimi ayrıca şanslı hissediyorum. 

 

Ö.Y    Miss Asia Pacific World yarışmasından edindiğiniz ya da kazandığınız en önemli deneyim ne oldu?

E.U    Yarışmada kazandığım en büyük deneyim dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen tecrübeli modellerle ve yarışmaya katkısı bulunan unlu pek çok kişiyle tanışarak, onların sahne ve yasam deneyimlerinden yararlanmak oldu. Kore’yi gezmek ve farklı bir kültürü tanımak da benim için büyük deneyim oldu. Yarışmanın bikini defilesi bölümünde Victoria’s Secret kanatlarıyla yürümek de çok heyecan vericiydi.

Ö.Y     Londra’da Disney’in yapmış olduğu “The Face of Europe” yarışmasında da finale kaldınız… Bundan sonra ne olacak ve Paris Disneyland maceranız ne zaman başlayacak?

E.U    The Face of Europe yarışması 18-23 Kasım 2012 tarihleri arasında Paris Disneyland ta yapılacak. Bu yarışmada da çeşitli kategoriler var ve yine şarki söyleme şansı yakalayacağım. Eğer bana sponsor olarak destek vermek isteyen şirketler olursa lütfen mail yazsınlar. Özellikle balo elbisesi için sponsor arıyorum. Disney markası bütün sponsorlar için büyük reklamlar yapılmasını sağlıyor. Mail; [email protected]