Bu hafta sizlere gündemden hiç düşmeyen bir konu eğitim, yazan da öğretmen olunca hiç bitmeyecek bir yazı desem yerinde olur.

    Güzel ilimiz Yalova, 40000 geçen öğrenci 2000 küsur civarında öğretmen kadrosuyla bir çok ilçenin nüfusundan kalabalığız.

    Eğitim ve öğretim uzun bir  süreçten sonra dönütü alınan bir süreç.Ne kadar uzun olursa olsun istenilen amaca ulaştıktan sonra alınan haz ve gurur bambaşka bir şey.

    Eğitimde koskoca bir 21 yılı daha geride bırakarak zamanın nasılda geçtiğine hayret etmemek mümkün mü?Ne demiş ünlü düşünür’’Zamanı yöneten dünyayı yönetir.’’Ne kadar anlamlı bir söz.Bizler ne kadar yönettik ayrı bir soru.

   Eğitim ne kadar konuşursanız konuşun hiçbir zaman gündemden düşmeyen yaşamın içinde olmazsa olmaz bir konu.Peki bizler nasıl bir eğitim modeliyle çocuklarımızı bir geleceğe hazırlayacağız.Her şeyden önce onların akıl ve ruh sağlığını koruyarak mutlu edeceğiz.Tek eğitimciler mi  bu süreçte sorumluluk sahibi.Tabi ki aile ve çevre bu süreci hızlandıran yön veren kurum ve kişilerdir.

   Düşünsenize mutlu bir çocuk,mutlu bir aile mutlu bir öğretmen ne kadar mutlu olduk değil mi?Adeta bir zincirin bir halkası gibiyiz.Bir yerdeki sıkıntı hepimizi etkiliyor.

   Peki huzurlu bu ortamı nasıl sağlarız diye beyin fırtınası yapmakta fayda var.Dedim ki o zaman ruhun ritmi müzikse ritim kurslarından başlayarak önce ruha hitap ettik.O kul idarecilerimizin ve öğretmen arkadaşlarımızın katkısıyla bir adım attık.Baktık bu yeterli olmayacak;sportif faaliyetlerin okulumuz bünyesinde yapılması için masa tenisi hocalarıyla görüştük.Okulumuz da sportif faaliyet bünyesinde başladık.Eski okul müdürümüz ve abimiz Ergün Kuloğlu Hocamızın almış olduğu masa tenisini elden geçirerek çalışmalara boş bir sınıfta başladık.Baktık malzeme olmazsa olmaz lazım sağ olsun  müdürümüz Özgür Özevin raket ve diğer ekipmanları okul aile birliği yardımıyla bizlere kazandırmış oldu.Her zaman bir söz vardır belki de farkında olmadan çok kullanırız.Uzun mesafeler bir adımla başlar.Biz de öyle yaptık.

   Bir şeyler yaparken şunu fark ettim.Tek başınıza hiçsiniz.Takım halinde yapıyorsunuz bir adım öndesiniz.Yardımcı olan değerli arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

  Okulumuz gerek masa tenisi gerekse de ritimde yıl sonu bir etkinlik yapacağı heyecanını şimdiden duyar gibi oluyoruz.

   Bu haftaki yazımı noktalarken önümüzdeki günler yeni projelere imza atmanın heyecanını yaşarken başta idareci arkadaşlarımıza ve değerli meslektaşlarıma saygılarımızı sunarken;yeni günlerde buluşmak dileğiyle esen kalın,sağlıcakla kalın…