Ailenin ve devamında toplum sağlığının korunmasına katkı sağlanması; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi hedefleriyle ilimizde başlatılan Aile Okulu Projesi eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor.

105 aile okulunda 95 uygulayıcı ve 10 eğitici eğitmen görev alıyor

Proje kapsamında açılan 105 aile okulunda 95 uygulayıcı ve 10 eğitici eğitmenimizle ilimizin her noktasında ailelere ulaşılıyor. 8 modülden oluşan eğitimlerde "Sosyal-Duygusal Beceri Gelişimi, Aile İçi İletişim Becerileri, Çatışma ve Stres Yönetimi, Akran İlişkileri, Ahlaki Gelişim, Sağlıklı Beslenme ve Sportif Aktivite, Bağımlılıkla Mücadele, Bilinçli ve Güvenli Teknoloji" konuları yer alıyor.

Akmeşe, ‘Şu ana kadar 2630 velimize ulaştığımız aile okulu eğitimleri, ailenin ve çocuğun gelişimi için büyük önem arz etmektedir’

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, devam eden eğitimlerle ilgili olarak Yalova'da uygulayıcı ve eğitici eğitmenlerimizle toplam 105 aile okulunda eğitimlerin devam ettiğini belirterek şu ana kadar 2630 velimize ulaşıldığını söyledi. Akmeşe; aile içi iletişimden sosyal ve duygusal gelişime, sağlıklı beslenmeden güvenli teknoloji kullanımına kadar birçok alanda ailelere 44 saatlik eğitimle bilgi ve farkındalık kazandırıldığını, bu nedenle bu eğitimlerin aile içi iletişim ve bağların güçlendirilmesi ile çocuğun çok yönlü gelişmesinde büyük önem arz ettiğini de ifade etti. Ayrıca her biri dört buçuk hafta süren eğitimlerin yıl sonuna kadar süreceğini ve tüm ailelere ulaşılmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim