Erasmus+ Projesi, “Digital vs Traditional” Türkiye toplantısı Yalova’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Fransa, Polonya, İspanya, Romanya ve Letonya’dan gelen, öğretmen öğrencilerden oluşan 30 kişilik bir grup katıldı. Projede koordinatör okul olan Yalova Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan yoğun bir programla hem çalışmalar yapma hem de Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıma imkanı bulan konuklar bir çok etkinlikle de eğlenceli zaman geçirme imkanı yakaladılar. Projenin tematik çalışma alanı olan sanat, bilişim, müzik, edebiyat gibi disiplinler kapsamında, toplantının ilk gününde, tüm misafir öğrenciler ülkenin önde gelen Ebru sanatçılarından Suna Koçal’ın atölyesini ziyaret ederek Ebru çalışması yaptılar. Sadece bununla kalmayan konuk öğrenci ve öğretmenler Türkiye’nin ilk matbaasının kurulduğu Yalova’da yer alan İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’ni de ziyaret ettiler. Burada hayatlarında ilk kez kendi kağıtlarını imal eden öğrencilerin heyecanı gözlerinden okundu. İlin önemli tarihi ve doğal zenginlikleri ile kucaklaşan konuklar Termal, Yürüyen Köşk gibi noktaları gezdiler. Ayrıca İstanbul, Bursa ve İznik gezileri ile çevre illeri de görme imkanı bulan 6 ülkeden gelen konuklar dolu dolu bir etkinlik süreci geçirdiler.
Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol tarafından da kabul edilen öğrenciler hafta sonu toplantıları tamamlayarak ülkelerine geri dönecekler.
Gene proje kapsamında, Yalova Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerin katılacağı yurtdışı faaliyetleri de planlandı.  Buna göre Yalova Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Şubat ayında Fransa’daki, Mayıs ayında da İspanyadaki proje ortağı okulları ziyaret edecekler.

Editör: TE Bilişim