Bahçelievler İlkokulu Avrupa Birliği Erasmus Plus projesi kapsamında aldığı hibe desteği ile hazırlanan İngilizce sınıfını törenle hizmete soktu.
Avrupa Birliği ile birçok ortak projeyi başarılı şekilde yürüten Bahçelievler İlkokulu, bir süre önce yaptığı İngilizce Sınıfı projesini AB'ye sunmuş ve bu proje için hibe almıştı. Tamamı alınan bu hibe ile yapılan İngilizce sınıfı Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ali Tosun, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ve okul müdürlerinin katıldığı bir törenle hizmete girdi. Açılış öncesinde söz alan Bahçelievler İlkokulu Müdürü Hüseyin Özbek, "Tamamı hibe ile yapılan bu sınıfımız öğrencilerimizin İngilizce eğitimini küçük yaşlarda almaya başlamaları açısından çok önemli. Değişen müfredatla yabancı dil eğitimlerine de ağırlık veriliyor. Bu sınıftan yararlanan öğrencilerimiz artık kendilerini çok daha iyi ifade edebilecekler. 2 sınıftan başlayan ve 4. sınıfa kadar devam eden eğitimlerle çocuklarımıza İngilizceyi sevdirecek ve Ortaokul düzeyindeki İngilizce eğitimi içinde taban oluşturmuş olacağız" dedi.
Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ali Tosun ise yabancı dil eğitimini küçük yaşlarda almaya başlayan öğrencilerin ilerleyen süreçlerde dil eğitiminde daha başarılı olduklarının gözlendiğini dile getirdi. Bu kapsamda tamamı AB hibesi ile hazırlanan sınıfın da öğrencilere iyi bir temel İngilizce eğitimi vereceğine inandığını söyledi. Konuşmaların ardından sınıfın açılış kurdelesini Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Ali Tosun, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ve okul müdürleri ve öğrenciler birlikte kestiler. Sınıfı gezen ve incelemelerde bulunan davetliler, sınıfa ilk kez firen miniklerin fikirlerini sormaktan da geri durmadılar.

Editör: TE Bilişim