Bugün önlisans için düzenlenecek sınav, Pazar günü ise ortaöğretim düzeyinde yapılacak. Sınavlar saat 09.30'da başlayacak. Adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden toplam 120 soru için 120 dakika süre verilecek. Beklenenin üzerinde başvuru yapılması nedeniyle iki ayrı günde yapılmasına karar verilen sınava, ön lisans düzeyinde 743 bin 570, ortaöğretim düzeyinde ise 2 milyon 45 bin 962 aday olmak üzere toplam 2 milyon 789 bin 532 aday girecek.

Adaylar, sınava giriş belgelerini, TC kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM'nin ''http://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden edinebilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileriyle adayın fotoğrafı yer alacak. Adayların, internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret bulunan adayın sınavı geçersiz sayılacak. Sınava giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak. Adayların, sınav günü en az 1 saat önce, sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları gerekiyor.

Adayların sınava girebilmesi için sınava giriş belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportlarının da yanlarında bulundurma zorunluluğu bulunuyor. Sadece zorunlu askerlik görevini ifa edenler ve askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaport yerine kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası, fotoğrafı veya soğuk damga bulunmadığı için sınava katılamayacak durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce bazı Nüfus Müdürlükleri 23 Eylül Pazar günü saat 07.00-09.40 arası açık tutulacak.
Editör: TE Bilişim