2 hafta sürecek Sömestr tatilinin ardından eğitim öğretim faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ikinci dönem yapacakları tatil tarihlerini gündemlerine aldı. Okullarda birinci ara tatil 14-18 Kasım tarihlerinde yapılmıştı. İkinci dönem ara tatili ise Ramazan Bayramı’na denk geldiği için öğrenciler ek olarak tatil yapamayacak.

2. Dönem Ara Tatil Ne Zaman?

MEB’in yayınladığı takvime göre yarıyıl tatili dönüşü öğrenciler, 6 Şubat 2023 tarihinde ikinci döneme başlayacak. İkinci dönem ara tatili bu yıl Ramazan Bayramı’yla benzer tarihlere denk geliyor. Diyanet’in takvimine göre Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma günü başlayacak ve 23 Nisan’da sona erecek. Okullarda ikinci dönem ara tatili ise 17-20 Nisan tarihleri arasında uygulanacak. Hafta sonu ile birlikte ara tatil toplam 9 gün sürecek.

Okullar 16 Haziran’da Kapanacak!

2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül tarihinde başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okullar 16 Haziran 2023 tarihinde kapanacak. 19 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi tatilin keyfini çıkaracak. Henüz 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimi açıklanmadı. Ancak okulların Eylül ayının ikinci haftası açılması ön görülüyor.

Editör: TE Bilişim