Yalova Endüstri Meslek Lisesi’nin misafiri olarak ilimize gelen Litvanyalı grup, Okul Müdürü İsmail Saraçoğlu, Müdür Yardımcısı Uğur Okumuş ve İngilizce öğretmenleriyle birlikte Yalova Bahçeşehir Koleji’nde öğlen yemeğinde bir araya geldiler.

Yalova Bahçeşehir Koleji’ne gelen Litvanyalı heyet, Yalova Bahçeşehir - Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Acar’a, özel okul yönetimi hakkında sorular yönelterek detaylı bilgi aldılar. Litvanya eğitim sisteminde özel okulların yeni yeni yapılandığını, bu anlamda ülkelerinin çok tecrübesiz olduğunu söylediler.

Türkiye’nin son yıllarda özel okullara yönelik atılımları ve ülkenin eğitim konusundaki en başarılı illerden olması nedeniyle Yalova’da incelemeler yaptıklarını anlattılar.

Yalova Bahçeşehir Koleji’nin akademik ve sosyal alandaki Türkiye Birincilikleri dolayısıyla Yalova Bahçeşehir - Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Acar’ın bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak istediklerini ifade ettiler. Mesut Acar özel okul yönetimi konusunda bilgi birikimlerini seve seve paylaşacaklarını, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Litvanyalı heyet, daha önce de özel okulları gezdiklerini ancak Yalova Bahçeşehir Koleji’nin akademik olarak bu denli başarılı, aynı zamanda spor, sanat ve yabancı dilde de, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı,  özgüvenli öğrenciler yetiştirmesini, hayranlıkla dile getirdiler.

Yalova Bahçeşehir Koleji’nin Litvanyalı misafirleri, hediye takdimi ve okuldan ayrılışları sırasında dostluk mesajları verdiler.
Editör: TE Bilişim