Eğitimin bir bütün olduğunu, sadece öğretimle istenen sonuca varılamadığını söyleyen kurum yetkilileri; “Bugün kullanılan ileri seviyedeki silahları, nükleer ve biyolojik silahları, virüsleri ve daha birçok insanlığı tehdit eden teknolojik silahları yapanlar da çok iyi okullarda okumuş ve çok zeki insanlar, önemli olan sadece iyi bilgiler öğretmek değil, komple iyi ve vicdanlı insanlar yetiştirmektir. Biz de bunun bilinci ile hareket ediyoruz.” Şeklinde konuştular.

Öğretimin yanında eğitimi de; Dans, Müzik, Kişisel Gelişim Eğitimleri ile destekleyen Rotajans, özellikle dans ve ritmin öneminin de altını çiziyor. Etüt Eğitim Merkezi kurucusu Umut Küçükbayraktar’ın bu konudaki açıklamaları ise şöyle; “Çocukların anti sosyal davranışlardan kurtularak başkalarını düşünen bireyler şekline dönüştürülmelerinde dans önemli rol oynar. Bu nedenle belirli bir sistematiğe dayanan ve de kesinlikle düşünmek ve hatırlamak gibi şeyleri gerektiren dans ve koreografilerin daha ön planda tutulması gelişim için yararlı olacaktır. Dans kesinlikle çocukların özgüvenini arttırıyor ve de ritim duygularını geliştiriyor, bu sayede beyin-beden ilişkisini daha iyi kuran, takım oyununa ve birlikte hareket etmeyi öğrenen bireyler yetişiyor.

Dans konusu bu kadar önemli iken, çocuklarımıza bu eğitimi verecek eğitmenler de çok önemli elbette. Biz de dans konusunda şehrin en iyi isimleri ile çalışıyoruz. Dönem dönem çocuklarımıza dans eğitimi veren SULTANS DANS ile sürekli bir çözüm ortaklığı kurduk ve eğitim ile öğretimi birleştirerek, sosyal, sanat ile iç içe, bilinçli, saygılı, nazik bireyler yetiştirmeye adadık kendimizi. Çünkü biliyoruz ki; Çocuklar Geleceğimizdir.”

Gelecekteki başbakanın da, öğretmenlerin de bugünün çocuklarından çıkacağını, dolayısıyla onların ne kadar iyi ve vicdanlı olacaklarını bizim belirlediğimizi söyleyen Küçükbayraktar, bir çocuk kurtarmak, dünyayı kurtarmaktır, dedi.

Sultans Dans kurucularından Sevinç Kasta ise; “ Rotajans ile yaptıkları anlaşmadan da dolayı, etüt eğitim merkezine gitmek isteyen Sultans Dans öğrencileri ve ailelerinin büyük fırsat ve indirimlerden yararlanabileceğini, Yalova’ya örnek olacak bu birlikteliğin daha fazla kurum arasında da yapılması gerektiğini.” Söyledi.

Atatürk’ün; “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” Sözünü hatırlatan Küçükbayraktar ve Kasta; gelişimin ancak eğitim, öğretim, sanat ve ekip çalışması ile tamamlanabileceğini söyledi.

Kulvarlarında ayrı ayrı en iyi ve tek olan; Sultans Dans ve Rotajans Etüt ve Eğitim Merkezi ilerleyen günlerde de yine Yalova’da yapılamamış ve çok ses getirecek projelere imza atacaklarını, Yalova halkının kendilerini takip etmelerini belirttiler.
Editör: TE Bilişim