Her yıl olduğu gibi bu yıl da birinci sınıf öğrencilerini sevindiren Başkan Metin Dağ, ilçedeki 4 ilkokulu ziyaret etti. İlk olarak 75. Yıl Namık Kemal İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Başkan Dağ, Okul Müdürü Ertuğrul Solak’la görüştü. Okulun ihtiyaçları konusunda fikir alışverişinde bulunan Başkan Dağ, daha sonra eğitim hayatına yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye malzemesi hediye etti. İçinde defterden dosyaya, kalemden boyaya kadar çok sayıda eğitim araç ve gereci bulunan çantaları öğrencilere hediye eden Dağ, “Sizlerden en büyük ricam öğretmenlerinizin sözünden çıkmadan başarılı bir eğitim hayatı geçirmeniz” dedi.

Başkan Dağ, ardından Şehit Baçerettin İlköğretim Okulu’na geçti. Okul Müdürü Nazmi Karahasan tarafından karşılanan Dağ, okulun her türlü gereksinimini belediye imkânları ölçüsünde karşılayabileceklerini iletti. Dağ, bu okulda da öğrencilere hediyelerini vererek sevindirdi.

Metin Dağ’ın bir sonraki durağı ise Gaziabdurrahman İlköğretim Okulu oldu. Okul Müdürü Mehmet Sır’la görüşen Dağ, uzun yıllardır ilçeye hizmet veren okulun önemli bir eğitim misyonu üstlendiğine dikkat çekerek “Okulumuz ilçemizin en kalabalık mahallesinde olduğu için artan nüfusa bağlı olarak artık ihtiyacı karşılamakta zorlanıyor. Siz değerli eğitimcilerimiz fedakârca çalışmalarınızı sürdürüp başarılı öğrenciler yetiştiriyorsunuz. Okulumuzun önemli istekleri konusunda bizler de sizin yanınızdayız” diye konuştu. Başkan Dağ, birinci sınıf öğrencileri tarafından “Hoş geldin Başkan Amca” diyerek karşıladı. Bir minik öğrencinin “Ben seni fotoğraflardan tanıyorum” demesi ise hediye dağıtımı esnasında güzel anların yaşamasına neden oldu.

Başkan Dağ, son olarak GSD Eğitim Vakfı Çiftlikköy İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Okul Müdürü Şenol Topal’dan yeni eğitim sisteminin uygulanışı hakkında bilgiler alan ve taleplerini dinleyen Dağ, minik öğrencilere tek tek hediyelerini dağıttı.

İlçede hizmet veren 4 okulda yaklaşık 400 öğrenciye hediye dağıtan Başkan Dağ, şöyle konuştu:

“Biz her zaman eğitim kurumlarımızın yanındayız. Belediyemizin imkânlarının elverdiği ölçüde okullarımızın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Minik öğrencilerimize dağıttığımız hediyelerle onların eğitime olan şevklerini arttırmak istiyoruz. Ümit ediyorum hepsi ileride Çiftlikköyümüze, Yalovamıza ve en önemlisi ülkemize faydalı birer birey olarak yetişecekler”

Editör: TE Bilişim