Batman Güzel Sanatlar Lisesi bünyesinde yürütelen“50 Kitap, 50 Dünya” isimli projeyle gençlerin kitap okuyamaya teşvik edilmesi hedeflenmekte. Proje kapsamında 2 yıl önce Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a mektupla ulaşan öğrenciler Batman dışına hiç çıkmadıklarını belirterek proje dahilinde kendisinden destek istemişlerdi. O yıl kendisine mektup yazan Resim Bölümü öğrencilerini Yalova’ya davet eden ve burada ağırlayan Başkan Salman’ın bu yıl ki konukları Müzik Bölümü öğrencileri oldu.

İlk olarak Yürüyen Köşk’ü ziyaret eden 17 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan misafir gruba Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner eşlik etti. Başkan Salman’ın şehir dışında olması nedeniyle misafirleri ağırlayan Başkan Yardımcısı Güner, konuklara Yalova hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler ile tek tek ilgilenen Başkan Yardımcısı Güner, Yürüyen Köşk’ün hikayesini de gençlere anlattı.

Yalova Gezisini Çok Okuyarak Hak Ettiler

Bu ziyaretle kendisinin de geçmişe kısa bir yolculuk yaptığını belirten Başkan Yardımcısı Güner; “Yıllarca çocuklarla iç içe onlara bilgiler vermek için hayatını adayan biri olarak onlara Yalova’mızı, Yürüyen Köşk’ü, Atatürk’ün Yalova’ya olan sevgisini anlatırken bende eski günlere öğretmenlik yaptığım günlere gitmiş oldum. Büyük Önder Atatürk ülkemizi geleceğimiz olan gençlere emanet etti. Onlarla birlikte olmak, onların gözündeki ışığı görmek beni çok mutlu etti. Yürüyen Köşk başta olmak üzere kentimizin tarihi ve doğal güzelliklerini misafirlerimize anlatıp kendilerini gezdirdik. Evlerine geri döndüklerinde ailelerine, arkadaşlarına anlatacakları birçok anıları oldu. Gelişmiş toplumun en temel kurallarından bir tanesi çok okumak. Bu genç yavrularımızda çok okuyarak bu güzel Yalova gezisini hak ettiler. Kendilerine en büyük tavsiyem asla okumaktan vazgeçmemeleridir” dedi.  

Editör: TE Bilişim