Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Halk Sağlığı İl Müdürü İbrahim Dedecan, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’ın da hazır bulunduğu sertifika töreninde, Yalova Anadolu Lisesi, Gazi Mustafa Kemal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Özel Yücebilgili İlköğretim Okulu’na sertifikaları Vali Yardımcısı Abban tarafından verildi. Sertifika töreni ise Sağlık Kompleksi’nde bulunan Halk Sağlığı Merkezi’nin konferans salonunda yapıldı.

Sertifika töreninde konuşan Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan, “Çocuğun kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte, yetişkinlik çağındaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi bu yıllara dayanmaktadır. Bu nedenle, okul içinde sağlıklı beslenme ve harekeli yaşamın teşvik edilmesi amacıyla bu konuda yapılan uygulama ve faaliyetler ile eğitim kadrosunun sergilediği örnek davranışlar çocuk ve gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır.

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde tüm okulların, belirlenen kriterler doğrultusunda denetlenmesi ve okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi bu konuda gayret gösteren okullarımızın Beslenme Dostu Okul sertifikası ile ödüllendirilmesi hedeflenmiştir. Sağlıklı beslenmenin yanında çocukların daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemeleri, fiziksel aktivite düzeylerinin arttırılması ve bu konuda desteklenmeleri sağlıklı olmanın ön koşuludur. Tüm bunlar, aynı zamanda çocukların dikkat ve uyum yeteneklerinin geliştirilmesi ve sosyalleşmeleri açısından da çok önemlidir” dedi.

Editör: TE Bilişim