Bu yıl 13. Düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor FLL Turnuvasına ‘Yavru Kedileri Besleme, Onlara Şefkat Gösterme’ Projesi ile katılacak olan 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Bilgisayar Öğretmeni Onur Ağırman ve Çınarcık Belediyesi Veteriner Hekim Nesrin Fakirullahoğlu’nun oğlu  8. Sınıf öğrencisi Ege Fakirullahoğlu Başkan Avni Kurt’u makamında ziyaret etti.75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Bilgisayar Öğretmeni Onur Ağırman  ve Ege Fakirullahoğlu  Başkan Kurt’a proje ve yarışma hakkında bilgi verdiler.  “Yavru Kedileri Besleme , Onlara Şefkat Gösterme” Projesinin araştırma ve geliştirme çalışmalarında yardımcı olan Veteriner Hekim Nesrin Fakirullahoğlu ve Hayvansever Hikmet Bey tarafından kedilerin davranışları hakkında bilgi alışverişi yapılarak projenin gelişmesinde katkıda bulunarak yarışmaya hazır hale getirildi.
Bilgisayar Öğretmeni Onur Ağırman ve  Ege Fakirullahoğlu  projenin bitmiş hali ile Çınarcık Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Ara İstasyonunu ziyaret ederek  barınağın işleyişi hakkında bilgi aldılar. Belediye Başkanı Avni Kurt’u ziyaret eden Onur Ağırman ve  Ege Fakirullahoğlu ; proje hakkında bilgi verdiler. Onur Ağırman projenin çalışması hakkında “Öğrencilerimizle birlikte yavru kedilerin bakımını sağlayan bir proje geliştirdik . Bu proje yeni doğan kedilerin gözlerini yalayarak , gözlerinin kör olmasını engellemeye çalışarak aynı zamanda da anne sıcaklığı sağlayarak yavru kedilere anne şefkatini vermeyi amaçladık. Projede kullanılan perus kedinin içeresinde süt tankı ile yavru kedilerin beslenmesini de sağladık. Kullandığımız devre ve programla sistemimize aynı zamanda akıllı telefonlardan kontrol edilebiliyor. Projede kullandığımız sistemin tamamını öğrencilerimizin araştırma ve geliştirmesi ile ortaya çıktı. Veteriner Hanım Nesrin Fakirullahoğlu’da kedi yavrularının ve anne kedinin davranışlarında bize yardımcı  oldu. Başkanım şimdi yapmış olduğumuz proje ile 18 Şubatta Uludağ Üniversitesinde  13. Düzenlenecek olan Bilim Kahramanları Buluşuyor FLL Turnuvasında Yalova’yı temsilen yer alacağız” dedi.
Başkan Avni Kurt  Bilgisayar Öğretmeni Onur Ağırman ve Ege Fakirullahoğlu’na geliştirdikleri bilimsel projelerinden dolayı tebrik etti. Kurt “Sizin  ve öğrencilerinizin emek vererek  hazırladığınız yavru kedilerin bakımını sağlayan güzel bir projeye imza atmışınız .  Biz de  bu tür başarılı öğrencilerin arkasında durmak adına sizin ve öğrencilerinize destek olmak isteriz. Belediye olarak bizden istekleriniz varsa her zaman karşılamaya ve yerine getirmeye hazırız” dedi.

Editör: TE Bilişim