Yetenekli çocuklara sahip çıkarak bilim adamı yetiştirmeyi hedefleyen ‘Bu Benim Eserim’ yarışması,  bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinliklere katılımı arttırarak, ülke genelinde geleceğin bilim adamı olma potansiyeline sahip çocukları teşvik etmeyi amaçlıyor.

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ilköğretim öğrencilerine yönelik “Bu Benim Eserim” proje başvuruları, 24 Eylül 2012- 1 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılabilecek.

İlköğretim okullarının 6, 7 ve 8.sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilen yarışmaya öğrenciler matematik ve fen bilimleri alanlarında hazırladıkları projeler ile katılabilecek. Matematik ve Fen Bilimleri alanlarındaki çalışmaların; özgün, bilimsel, mantık çerçevesi içinde, estetik uygulanabilir ve sosyal fayda sağlayıcı olması esas alınıyor.

“Bu Benim Eserim” projesine yapılan başvuruların ön incelemeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde oluşturulacak İl Çalışma Grupları tarafından yapılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanan projeler, Bölge Çalışma Gruplarının değerlendirilmesine sunuluyor. Değerlendirmeler sonucunda belirlenen projeler, Bölge Bilim Kurullarına teslim edilen projelerden uygun bulunanlar bölge sergilerine davet edilerek, final sergisine katılacak projeler belirleniyor. ‘Bu Benim Eserim’ yarışmasına, 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 86.234 proje başvurusu yapıldığı belirtildi.

 
Editör: TE Bilişim