Yalova'daki ilk ve tek akıl ve zeka oyunları eğitimi Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu'nda verilmeye başlandı. Öğrenciler 8 haftalık bir süreçte hafta 2 saat bu oyunlara kafa yorduklarında IQ'larında 13 puana varan bir gelişim yaşanabiliyor.
Türkiye'de çok az sertifikalı eğitmenin bulunduğu akıl ve zeka oyunları eğitimi Yalova'da da verilmeye başlandı. Bu konudaki il sınıf Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu'nda açıldı. Yalova'da bu sertifikaya sahip tek eğitimci konumundaki Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu öğretmenlerinden Ömer Güner çocuklara ders dışı zamanlarda akıl ve zeka oyunları eğitimi vermeye başladı. Bu eğitim sayesinde çocuklarda ciddi ilerlemeler gözlemlemeye başladıklarını dile getiren Güner, "Bu eğitimin en önemli özelliği öğrencilerde soyut düşünme becerilerini geliştirmesi, ileriyi görebilme, sayısal beceri, planlama, oyun kurma, kendi kendini aşma  ve tahmin becerilerini geliştirmesi. Zeka gelişimi açısından son derece önemli bir eğitim modeli bu. Dünyanın bir çok ülkesinde uygulanan bu sistem ne yazık ki ülkemizde yaygın olarak verilmiyor. Çok az sayıda eğitmen var. Yalova'da bu konuda sertifikası olan ve eğitim verebilen tek eğitmen benim. Bu oyunlar sayesinde çocuklar sanal ortamdan da kurtarılıyorlar. Bu eğitimi alan çocuklar sanal dünya bağımlılığından uzaklaşıyorlar. Bu velileri de çok memnun ediyor. Çocuklarımız ders dışı zamanlarda bu eğitimi alıyorlar. Merkezi Amerika'nın Kaliforniya Eyaletinde olan Berkeley Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre 8 haftalık bir süreçte hafta 2 saat bu oyunlara kafa yoran çocukların IQ seviyelerinde yaklaşık 13 puanlık bir ilerleme yaşanıyor. Bizde bu eğitimi alan çocuklarımızda gelişimi bizzat gözlemliyoruz. Derslerinde başarısız öğrencilerin dahi ders durumlarında ciddi düzelmeler yaşanıyor. Amacım bu eğitimi daha da yaygınlaştırarak, daha fazla çocuğa ulaşabilmek" dedi.
Çocuklar ise akıl ve zeka oyunlarını çok seviyor. Okullarında diğer öğrenciler teneffüse koşarken onlar bu oyunları oynamayı tercih ediyorlar. Veliler de çocuklarının ortaya koyduğu gelişimden son derece memnun olduklarını vurgulayarak öğretmenleri Ömer Güner'e teşekkür ediyorlar. 

Editör: TE Bilişim