Bugün başlayacak olan Turizm Haftası etkinliklerine de yıllardır başarıyla katkı sunan Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek  Lisesi’nden mezun olan nitelikli turizmciler, sektörün ihtiyacı olan eleman sıkıntısını da önemli oranda karşılıyor.

Dere Mahallesi’nde daha önce ilköğretim okulu olarak kullanılan okulun kendilerine tahsis edilmesiyle  daha iyi imkanlara kavuşan Şaban Temuge Turizm ve Otelcilik Lisesi, fiziki kapasitesinin arttırılmasıyla birlikte eğitim kalitesini de daha üst seviyelere taşımayı hedefliyor. Okul yöneticileri ve çalışanlarının özverili çalışmalarıyla da okul uygulama atölyeleriyle eğitim imkanlarını da arttıyor.

Turistik oteller ve Yat Limanı istihdamda başı çekiyor…

Bugün 230 öğrencisiyle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren okul mezunları Yalova’da turizm sektöründeki nitelikli eleman ihtiyacına da önemli oranda katkı sunuyor. Okul mezunlarının bir kısmı yükseköğretim kurumlarında turizm eğitimlerini sürdürürken, üniversiteye gitmeyen mezunlar da Yalova’daki turistik oteller ve son zamanlarda özellikle Yat Limanı’nda açılan nitelikli kafe ve restoranlarda çalışma imkanı buluyor. Yalova’da turizm sezonunun kısa olması ve turizm yatırımlarının henüz istenilen seviyeye ulaşmamış olması da bazı mezunları şehir dışında iş bulmaya yöneltiyor.

Uygulama Oteli’nde sektöre adım atıyorlar…

Geleceğin turizmcilerini yetiştirmek üzere on bir yıldır eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Lise, bünyesinde barındırdığı  ve öğrencilerin uygulamalı eğitim aldığı Uygulama Oteli ile de Yalova’nın konaklama ve otelcilik ihtiyacına da hatırı sayılır bir katkı sunuyor.

Türkiye genelinde yüz civarında bulunan Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri, bulundukları bölgeye direk katkı sağlayan eğitim kurumları olarak dikkat çekiyor. Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Cilt Bakım- Masaj bölümleriyle geleceğin turizmcilerini yetiştiren okul öğrencileri aynı zamanda Uygulama Oteli’nde de pratik yaparak kendilerine güvenlerini kazanıp, sektöre daha sağlam adımlarla yaklaşma fırsatı buluyor. Otelcilik hizmetlerinde bizzat çalışan öğrenciler, müşterilerle yüz yüze temas kurarak, otelcilik sektöründe deneyim kazanıyor.
Editör: TE Bilişim