Son toplantı İspanya’nın Montijo kasabasında

Okul Müdürü Hamza Bayrak, proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Funda Arslan ile birlikte ÇAAL öğrencileri Ceren Şelimen, Rabia Sare Aslıyüksek, Selin Sezgin, Kubilay Köymen ve  Can Anıl Kulunyar 07-15 Nisan tarihleri arasında İspanya’nın Montijo kasabasında yapılacak olan son toplantıya katıldıktan sonra İspanya’nın başkenti Madrid’de giderek heyecan dolu iki gün geçirecekler.

Öğrenciler ve öğretmenler birlikte çalışıyor ve rol alıyorlar

Proje koordinatörü İngilizce öğretmeni Funda Arslan proje süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: “ Proje kapsamında Roma dönemine ait eserlerin olduğu yerlerde Latince ve İngilizce olarak çekilmesi gereken, öğrenciler ve öğretmenlerin de rol aldığı, benim ve öğrencilerimin de rollerinin bulunduğu ortak filmimizin son sahnelerinin çekimleri İspanya’da gerçekleştirilecek.İki yıldır hiç durmaksızın ben ve öğrencilerim projemiz için çalışıyoruz. Başlarda çok kaygılıydık. Bir film nasıl çekilir, senaryo nasıl yazılır, Latincede kelimelerin telâffuzu nasıldır ? Bilmiyorduk . Ancak o kadar çok çalıştık ve çabaladık ki ortaya hiç unutulmayacak, çok güzel bir ürün çıkardık. Benim ve öğrencilerimin artık bir filmi var. Çok emek verdik, çok yorulduk ama filmimizi her izlediğimizde emeklerimizin boşa çıkmadığını ve karşılığını aldığımızı gördükçe de gururlanıp, duygulanıyoruz.Bu proje öğrencilerime çok şey kattı.İngilizcelerini kullanma fırsattı bulan öğrencilerimin kendine olan güvenleri arttı.Latince konuşmayı tecrübe ettiler.Avrupa kültürünü bizzat yaşayarak gördüler ve değişik milletlerden birçok arkadaş edindiler. Çektiğimiz filmlerde rol alarak unutulmayacak anlar yaşadılar ve yıllar sonra geriye dönüp baktıklarında o anları dün gibi hatırlayacaklarından ve şu anki kadar mutlu olacaklarından eminim. Bir öğretmen olarak öğrencilerimize bu konuda  çalışma ortamı hazırlayarak kendilerini ifâde etme fırsatını verdiğimiz için çok mutluyuz. Çalışmalarımıza ilgi gösteren destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz”

Yalova’daki çalışmalar başarıyla tamamlandı

Türkiye, İspanya, Almanya ve İtalya’nın birlikte yürütülmekte olduğu A Short Latin Movie adlı Comenius Projesi kapsamında ÇAAL, 26 Haziran- 27 Temmuz 2012 tarihleri arasında senaryolarındaki yerel çekimleri Çınarcık Koru köy mevkiindeki "Sümer Tatil Köyü"nde ve partner ülkelerin öğretmen ve öğrencilerinin de rol aldığı ortak çekimleri ise 24-28 Eylül 2012 tarihlerinde "İznik Roma Tiyatrosu" , “Sümer Tatil Köyü”  ve okullarında başarıyla gerçekleştirmişti.

Kısa film Youtube’da Haziran ayında yayınlanacak

2011 yılında başlayan A Short Latin Movie  adlı proje kapsamındaki  Latince-İngilizce kısa filmin en son kısmı İspanya'nın Montijo kasabasında 7-15 Nisan arasında gerçekleştirilecek toplantıda çekilecek ve her partner okulun çektiği bölümler birleştirilerek oluşturulacak film Haziran 2013’te Youtube'da yayınlanacak. 
Editör: TE Bilişim