Çınarcık Belediyesi Çınarcık’ta bulunan Çiçek Yuvası Anaokulu, Çınarcık İlköğretim Okulu, Firuzan Kınalı İlköğretim Okulu, İmam Hatip Ortaokulu, Hüdaverdi Aydın İlköğretim Okulu, Sağlık Meslek lisesi olmak üzere toplam 6 okulda çevre eğitimi verdi.

Çınarcık Belediyesi Çevre Mühendisi Sinem Sakallıoğlu’nun verdiği eğitimde, Çınarcık Belediyesi’nin çevre ile ilgili kampanyaları hakkında bilgi verilerek, çevrenin önemine ve çevre bilincine dikkat çekildi.

Eğitimlerde Çınarcık Belediyesi’nin çevre konusunda yaptığı çalışmalar ve duyarlılıklarıyla ilgili yapılan bilgilendirmede,  Ambalaj atıkları toplamanın yanı sıra, atık pillerin, atık ilaçların ve atık yağların (evlerde ya da iş yerlerinde kullanılmış yağlar) toplanmasının sağlanması için azami çaba harcandığı dile getirildi.

Öğrencilere çevre bilincini küçük yaştan itibaren kazandırmayı amaçlayan Çınarcık Belediyesi’nde görevli çevre mühendisi Sinem Sakallıoğlu, belediyenin çevre ile ilgili çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Halkı bilinçlendirmek için çeşitli kampanyalar düzenliyoruz. Atık pil toplaması ile ilgili okullarda zaman zaman yarışmalar düzenliyoruz. Evlerde kullanılan atık yağların geri kazanımı için belediyemizin başlattığı bir kampanya bulunuyor. Çınarcık Belediyesi 5 litre kullanılmış yağ getirene 1 litre ayçiçek yağı veriyor. Evlerimizde kullandığımız atık suların tesiste toplandıktan sonra biyolojik işlemden geçerek denizimize temiz olarak dökülüyor” dedi.
Editör: TE Bilişim